Dilekleri arşa kadar yükselen tüm insanlara ve cevaplarla müjdelenen tüm iyi insanlara selam olsun ..

Dökelim içimizdekileri denizin kıyısına ve bekleyelim dalgaları ; sözlerimizi ulaştırsınlar diye uzaklara ..

Gemiler yapalım bize karşı kıyılardan sevgiler getirecek , sevgileri taşıyabilecek kadar büyük gemiler .

Peki sevgi neysi desek ? sevgi emekti diyecek aklımız ; filmlerin anısına .kalbimiz sevgi hislerdeydi diyecek geçmişin anısına . ve gözlerimiz sevgi diyince güzellikleri anımsayacak , kulaklarımız ise nameli bir şiiri arayacak .

Gönül isteyecek sevmeyi , yürek arayacak bir ömür , yükü ağır olacak belki de sevenlerin ..

Sadakat gerekecek , samimiyet , hassasiyet dua gerekecek en çokta ..

Nasip demeyi öğretecek , hayırlısı demeyi hatta giderken bile ‘kal’ demeyi öğretecek .

Daha çok diyecek , doymadan daha çok sev , duymadan , anlamadan , gözün kapalı kulağın sağır dilin lal hatta yine de sev .

Anlatacak hayat ne , dünya kaç Bucak gösterecek , anlamak için yine dua gerekecek .

Sevgi aslında bilmesekte yüzlerce tevafukun bir araya gelmesiyle olacak . Yüzlerce tevafukun da birbirini sevmesiyle olacak . sevmeseler böle uzun gönül zincirleri oluştururlar mı diyeceğiz hatta şaşırıp kalacağız . 

Gülüşler olacak elbette ama imtihanda kaçınılmaz olacak ; balığın çöle sevdalanması gibi çetin imtihanlar .. 

Ne olursa olsun iyilikten şaşmayacak seven insanlar , diyecekler imtihan olmasa sevgi olmaz diye . Onlara bakanlarda görecek ki yaratıcının iyi insanlar için daima güzel planları olacak . Dışarıdakiler bilmeyecek bu sevgiden diye ..

Başlarına gelenlerden usanmayacak sevmekten kaçınmayacak aklına gelen güzel şeylerin hepsini dillendirecek sevgiliye , o dildekiler dua olacak, niyet olacak ve hâllolacak .

Rızâ yolunda biraz cefâ gördük diye, Rahmâna naz mı edeceğiz? Diyecekler ve sevda çöllerinde yollarına devam edecekler .

Dışarıda göz yanacak içeride yürek , yinede dimdik duracak elif gibi ..

Sevmeyi bilen adamlar acı çektikten sonra şiir yazacaklar , dertlenecek tüm millet sonra ; sevgili diyecekler , en sevgili ..

Sevdalananların kalbinde nur yüzlerinde o nurun cilası olacak ; edepli diyecez onlara ..

Dualarında hüznün kol gezdiği yüreklerine hayırlı olanı isteyecekler . Bizde onlara Allah ne muradın varsa versin demiyecez e gönül bu hayrı şerri bilmez bizde hayırlı olanı istiyecez . 

Sevmek ne uzun kelime diyecez tıpkı deniz mavisi .. sonra leylayı sayıklamayı bırakacaz ve çoktan Mevlâya varanların peşine takılıp kaybolacaz .. 

Duaların sizi Mevlâya ulaştırması dilegiyle, dua ile ..