Medyanın ve tartışmaların göbeği olan dershaneler, meğer hayatımızın merkezindelermiş (!) .

Eğitim sisteminin değişmesini bu aralar eğitimcilerden çok ticari faaliyet sahipleri üstlendi . E hal böyle olunca insanların aklına kapitalist düşüncenin gelmesi de gayet normal . Ülkede varlığında kimsenin sesini soluğunu çıkarmadığı dershaneler ne zamandan beri yokluklarında bu kadar eğitimci oldular .

Yada şöyle mi sormalıydık , neden belli dershanelerin sesi çıkarken hem de bunların payı dershaneler arasında %25 iken geriye kalan diğer %75 dershaneler hiç konuşmuyor?

Başbakanın geçenlerde katıldığı bir TV programında açıkladığı üzere Anadolu ve fen lisesi öğrencilerinin dershaneye gitme oranları %90’ların üzerinde ancak mesleki eğitim yapan liselerde bu oran %5’e kadar düşmekte . Zaten iyi eğitim veren Anadolu ve fen liselerinde neden bu kadar fazla dershaneye gidilir ki ? Lise son sınıfta pek çok okulda , öğrenciler okul yerine dershaneleri tercih ediyor; ödev , sunum, sınava hazırlık işlemlerini çoğu dershanelerde yapılıyor .

Hatta daha da ileri gidilerek üniversite soruları da dershane yayınlarından hazırlanıyor .

Olaya gerçekten objektif bakmak isteyenler soracaktır; peki dershaneye gitmeyen hatta gidemeyen öğrencilerin suçu günahı ne ? Okullara yapılan yatırımlar neden var? Ülke gelirinden giden okulların elektrik , su vs. masrafları boşa mı ? Okuldaki öğretmen boşa mı?

Hadi her şey bir yana , bu kadar iyi yaptığı reformu bir çöpe atıp sadece size göre kötü sayılabilecek bir değişiklik hareketinden dolayı bir ülkenin başbakanına hem de halka hizmetti Hakka hizmet saymış bir başbakana bu yaptığınız doğru mu ? E el insaf ama .

Sorarım şimdi tüm dershane öğretmenlerine başbakan güvence verdikten sonra dershane öğretmeninin mağdur edilmeyeceğini söyledikten sonra hanginiz korkarsınız ki dershanelerin dönüştürülmesinden?

Dobra dobra konuşmak ve dürüst olmak gerekirse Başbakan Erdoğan bu güne kadar halkın hangi kesimini mağdur etti ki öğretmenleri etsin.

Şimdiye kadar eğitim sisteminin değişmemiş yani dershanelerin bu kadar hayatımızın merkezi haline gelmiş olması bile yanlıştı zaten. her zaman haklının yanında olan başbakanımıza gençlerin , öğrencilerin tam destek vereceğini düşünüyorum en azından ben kendi adıma eğitim sisteminin içinde bir öğrenci olarak tam destek veriyorum .

Velilerin üzerinden dershanenin yüklü borcunu kaldıracağına inandığım Başbakanımıza ayrıca babam adına da teşekkür ederim. Gerçekten kendi cebini değil de ülkedeki her vatandaşın tek tek durumunu göze alarak düşünen her birey de başbakana hak verecektir inanıyorum .