Müslüman ızdırabını dindirecek gençlik, çiçekleri yeniden açmasına vesile olacak, davayı ayakta tutacak ve beli bükülmeden yoluna devam edip gidecek gençlik ..

Hak dini omuzlayacak, yürüdüğü yolda likayat sahibi bir gençlik.. Anlaşılması zor değil hatta anlatması kolay bir gençlik .
Üstad’ın da dediği gibi "Kim var?" diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert "ben varım!" cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde kimse yoktur!" fikrini besleyici bir dâva ahlakına kaynak bir gençlik...

Yinede nasıl gençler diye sorulunca ‘biz bir ayağının geçmişte olduğunu bilen ve tarihten dersler çıkarması gerektiğini düşünen, ilmi ve kültürel değerlerine ve milli hassasiyetine oldukça önem veren, Müslümanca yaşamayı kendisine şiar edinen, her daim mazlumun yanında ve zalimin karşısında yer alan bilim, irfan ve liyakat sahibi gençleriz manifestosunu okuyabilecek tam anlamıyla idrak edebilen gençler..

Ecdadını tanıyan, Osmanlı ahlakını benimseyen dünyayı yeniden değiştirmeye aday bir gençlik

Yine üstad’ın sözlerinden Tek cümleyle, Allahın, kâinatı yüzü suyu, hürmetine yarattığı Sevgilisinin fezâyı bütün yıldızlarıyla manto gibi saran mukaddes eteğine tutunacak, ve O'ndan başka hiçbir tutanak, dayanak, sığınak tanımayacak ve O'nun düşmanlarını ancak kubur farelerine lâyık bir muameleye tâbi tutacak bir gençlik..

Biz BilGenç Platformu Malatya temsilcileri olarak adayız dünyaya yeni bir soluk kazandırmaya, İslam’ın şanı altına girmeye adayız, anlatmaya, dinlemeye, duymaya, zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya adayız.

Her şeye rağmen genç olan, genç kalabilen, dinç kalabilen; hata yaptığında ‘Müslüman hata yapar da İslam kusursuzdur‘ diyebilen gençler olmaya adayız..

Yeni bir başlangıç için gereken tek şey gençler , tarihi yeniden oluşturabilecek tek ve en büyük adım gençlik.
BilGenç (bilim, irfan, liyakat) ‘de atacağımız adımlar Malatya’dan başlayıp dünya düzenini değiştirebilir, kurumuş, çatlamış kalpleri yeniden birbirine ısındırabilir.

Bize ulaşmasını beklediğimiz, gençliği paylaşacağımız, omuz omuza durabileceğimiz gençler var, e buyursunlar :)

Okuma çalışmalarımıza ve sosyal etkinliklerimize katılsınlar, bildiklerini bizimle paylaşsınlar anlatacaklarını dinleriz elbet .
Fikir üretelim beraber, çalışalım, uğraşalım, ülke için insanlık için İslam için didinelim yapmasak hiçbir şey eğer çay içeriz Allah kelamı ederiz .

Konuşunca çıkar tadı gençliğin, bilerek konuşunca, bilince çıkar tadı zamanın bilmek için birleşelim, öğrenmek için toplaşalım.