Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen en önemli yardım kalemlerinden biri evde bakım maaşı oluyor. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemesi belirli şartları taşıyan kişilere aylık olarak sağlanıyor. Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli yakınlarına Bakımlarını sağlayanlar evde bakım yardımı alabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden ödemenin elde bakım maaşı Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artıyor. Son olarak evde bakım maaşına Temmuz ayında %17,55 oranında zam yapılmıştı. Böylece evde bakım maaşı 5.098 TL olmuştu.

Ocak ayına doğru geri sayım devam ederken maaş zamları ile ilgili Yeni gelişmelerde yaşanıyor. Yılbaşında memur ve emekli maaşlarına beklenen zam oranı %50 olarak açıklandı. Bu durumda sosyal yardımlarda da ciddi bir artış yaşanacak. Özellikle memur maaş kat sayısı oranında artan evde bakım maaşında önemli bir zam bekleniyor. Peki zam sonrası yeni evde bakım maaşı ne kadar olacak?

evde-bakim-maasi-7000-tl-oluyor-mujdenin-hasi-aile-bakanligindan-geldi-1

EVDE BAKIM MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eylül ayında ödemeleri tamamlanan evde bakım maaşı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Milyonlarca kişinin faydalandığı evde bakım maaşı ödemelerine yılbaşında yapılacak zam oranları belli oldu. Memur ve emekli maaşlarına %50 zam yapılması durumunda evde bakım maaşı da aynı oranda artacak. Şu anda 5.098 TL olarak ödenen evde bakım maaşının yeni zamla beraber 7000 TL'nin üstüne çıkacağı tahmin ediliyor. Yani Ocak 2024 itibarıyla Evde bakım maaşları 7000 TL olacak.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay birçok farklı sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu ödemeler arasında en öne çıkanlardan biri de evde bakım maaşı ödemesi oluyor. Yüksek miktarıyla vatandaşlara adeta bir maaş gibi ödenen evde bakım maaşı ödemesi Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında da artıyor. Evde bakım maaşı zammı ile ilgili haberler gelmeye devam ederken başvuru şartları da merak ediliyordu.

Evde bakım maaşı ödemesinden faydalanmak için evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişinin sağlık durumunun doktor raporu ile Tescil edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda bakıma muhtaç kişinin yaşadığı hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekiyor. Şartları taşıyanlar evde bakım maaşı başvurusunu e-devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yapabiliyor.

evde-bakim-maasi-7000-tl-oluyor-mujdenin-hasi-aile-bakanligindan-geldi-2

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU SORGULAMA

Yine evde bakım maaşı başvurularını sorgulama ve takip işlemleri de e-devlet'ten ya da sosyal Yardımlaşma vakıflarından rahatlıkla sağlanıyor. T.C kimlik numarası üzerinden başvuru işlemlerinizi sorgulayabilirsiniz.