Genel seçimler sonrası ekonomi yönetiminin başına geçen Mehmet Şimşek enflasyonda Kemer sıkma politikasına geçmişti. Bu sebeple Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zamlar beklemenin altında kaldı. Ancak Enflasyonun düşmemesi nedeniyle emeklilerin aldığı zam da eridi. Bir süredir bu konuda tepkiler çığ gibi büyüyor emekliye ara zam bekleniyordu. Ekim ayında emekliye ilave zam yapılacağı yönünde söylentiler bir süredir vardı. Fakat 16 milyon emekliye kötü haberi Yazar Ahmet Taşgetiren verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde memur emekli Asgari ücretli için yüksek zam vaadinde bulunmuştu. Bir nebze de olsa memur ve asgari ücretlinin beklediği zamlar verildi. Ancak emekliye verilen zam yetersiz kaldı. Bu nedenle de bir süredir AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkiler çığ gibi büyüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli maaşlarına ilave zam yapılması için talimat verdiğini söyledi. Emekliye Ekim ayında gelecek zam için uzun süreden beri iddialar gündeme geliyordu. Fakat Yazar Ahmet Taşgetiren bugün emekliye kötü haberi verdi. Peki emekliye ekinde zam var mı yok mu?

16-milyon-emekli-yikilacak-ekimde-ara-zam-yok-ikramiye-muallakta-2

EMEKLİYE EKİM’DE ZAM OLACAK MI?

Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren son günlerde tartışmaların odağında olan emekli maaş zammı ile ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı. Emekli için verilecek zamla ilgili uzun bir yazı hazırlayan Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a zam istediğini ancak bu sırada da Mehmet Şimşek'in kemer sunma politikası uyguladığını hatırlattı.

Bir yandan enflasyonu düşürmek için Kemer sıkma politikası uygulanırken bir yandan da emekliye ara zam verilmesinin zor olduğunu belirten Taşgetiren, o sebeple emeklilerin Ekim ayında da hayal kırıklığı yaşayacağını iddia etti. Yani Ekim ayında emeklilere ilave zam düzenlemesi zor gibi görünüyor. Hatta emekli için bir kötü haber daha var.

16-milyon-emekli-yikilacak-ekimde-ara-zam-yok-ikramiye-muallakta-1

5.000 TL CUMHURİYET İKRAMİYESİ DE HAYAL OLABİLİR

Son günlerde gündemde olan 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ile ilgili detayları paylaşan yazar, emekli maaşlarına ek olarak verilmesi planlanan bu ikramiyenin de şu an için bir gerçeklik payı olmadığını söyledi.com son dönemlerde bazında bu konuda sık sık haberlerin çıktığını belirten Taşgetiren, ancak hükümetten bu yönde Kesin ve net bir açıklama yapılmadığını söyledi. Yani emekliler Cumhuriyet ikramiyesi Beklerken 29 Ekim'de de kötü haberi alabilir.