Kredi kartı ve kredilerde artan faiz oranları nedeniyle vatandaşların borçları her geçen gün büyümeye devam ediyor. Zaten ekonomik sıkıntı içinde olan vatandaşlar bu durumda Ne yapacağını şaşırırken gözler borç kapatma kredilerine çevriliyor. Özellikle devlet destekli borç kapatma kredisi başvuruları yakından takip ediliyor. Borcu olan vatandaşa güzel haber TBMM’den geldi. Kredi ve kredi kartı kullanan kişiler için borç kapatma kredisi onayı meclisten geçti.

Borç yükünden Kurtulmak isteyen vatandaşlar için TBMM onayı ile Ziraat Bankası Vakıfbank ve Halkbank tarafından borç kapatma kredisi desteği verilecek nokta düşük faiz oranı ile sağlanacak olan borç kapatma kredisinde vade sayısı da 120 aya kadar uzayacak. Tam 300.000 TL borç kapatma kredisi desteğinden faydalanmak isteyenler için başvuru şartları da belli oldu.

tbmmden-gecti-120-ay-vadeli-120-faizli-borc-kapatma-kredisi-basvurulari-basladi-1

DEVLET DESTEKLİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ ONAYLANDI

Acil nakit paraya ihtiyacı olan ya da kredi ve kredi kartı borçları biriken vatandaşlar için devlet destekli borç kapatma kredisi müjdesi geldi. Borç yükünden kurtulmak isteyenler bu destek sayesinde rahat bir nefes alacak. Borç kapatma kredisi kampanyasına bu defa Ziraat Bankası Vakıfbank Ve Halkbank katıldı. Üç devlet bankası tarafından 300.000 TL’ye kadar borç kapatma kredisi 120 ay vadeli olarak verilecek.

tbmmden-gecti-120-ay-vadeli-120-faizli-borc-kapatma-kredisi-basvurulari-basladi-2

DEVLET ONAYI İLE 1.20 FAİZLİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ

Devlet tarafından onaylanan borç kapatma kredisi 1.20 faiz oranı ile sağlanacak. Borç kapatma kredisi desteğinden faydalanmak isteyenlerin ziraat bankası Vakıfbank ve Halkbank şubelerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sırasında TÇ kimlik kartı isteniyor. Aynı zamanda bazı şartlar doğrultusunda borç kapatma kredisi veriliyor. Aranan şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Bankaların kara listesinde olmamak gibi şartlar yer alıyor.

Bu şartları taşıyan vatandaşlar üç devlet bankasının şubelerine giderek ya da mobil bankacılık ve internet bankacılığı aracılığıyla başvuru yaparak düşük faizli borç kapatma kredisi alabilecek. Vatandaşlar için borç kapatma kredisi kampanyasında altı ay ödeme erteleme seçeneği de bulunuyor. Borç kapatma kredisi kampanyası için son başvuru tarihi ise 30 Ekim 2023 olarak açıklandı.