SSK ve Bağ-kur emeklisi milyonlarca vatandaşın temmuz ayında yeterli bulmadıkları zam sonrasında tartışmalar devam ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekliler için ara zam müjdesini duyurmuştu. Milyonlarca emeklinin maaşı Ekim ayında değişiyor. Emekli maaşlarına yapılacak ek zamma ilişkin yeni bilgilerde gelmeye devam ediyor. Son olarak cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaş zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarına gelecek zam için tarih belli oldu.

1 Ekim tarihinde TBMM’nin yeniden göreve başlaması ile birlikte emekli maaş zamları da bir kez daha gündeme gelecek. Yaklaşık 17 milyon vatandaş için yapılacak olan maaş zammında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Ankara kulislerinden gelen son bilgilere göre emekliye rekor bir artış yapılacak. Emekli maaşlarına yapılacak olan artışın 3900 TL seyyanen zam olacağı öğrenildi. Yani milyonlarca emekli maaş zammı ile sevinçten havalara uçacak gibi görünüyor. Bu zam sonrası en düşük emekli maaşı da 10.000 TL’nin üstüne çıkmış olacak. İşte emekliye ilave zam son dakika gelişmeleri…

ssk-ve-bagkur-emeklisine-3900-tl-seyyanen-zam-onaylandi-iste-ek-zam-tarihi-1

EKİM AYINDA EMEKLİYE ZAM VAR MI?

Emekli maaşları son olarak temmuz ayında güncellendi. Ancak asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan zammın yanında emekliye verilen zam oranlarının düşük kalması tepkileri de beraberinde getirdi. Milyonlarca emekli için Ekim ayında yeni bir zam düzenlemesi beklentisi var. Bir süredir emekliler bu konuda hükumetten açıklama bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak emekli maaşlarına ek zam düzenlemesinin geleceğini duyurmuştu.

EMEKLİYE 3900 TL SEYYANEN ZAM İDDİASI

Bir süredir emekli maaşlarına ek zam konusunda rakamlar konuşuluyor. Konuyla ilgili yapılan son değerlendirmelere de emekliye 3900 TL’lik seyyanen zam yapılacağı iddia edilmeye başlandı. Bu durumda Ekim ayında emekli maaşları artacak. Yeni düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşının en az 10.000 TL’nin üstüne çıkması bekleniyor. Ayrıca 7500 TL üste maaş alan emeklilere de ekran düzenlemesi yapılacak.

ssk-ve-bagkur-emeklisine-3900-tl-seyyanen-zam-onaylandi-iste-ek-zam-tarihi-2

OCAK 2024’TE REKOR ZAM GELECEK

Emekli maaşlarına asıl büyük zam ise Ocak 2024’te geliyor. SSK Bağ-kur memur emeklisi fark etmez Ocak ayında yapılacak zam oranı enflasyona göre en az %50’ye ulaşacak. Bu durumda da en düşük emekli maaşının 15.000 TL’ye kadar çıkacağı iddialar arasında bulunuyor.