Emekli maaşı alan vatandaşlar için destek müjdeleri gelmeye devam ediyor. Bu defa güzel haber Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verildi. Geçtiğimiz günlerde onaylanan erken emeklilik imkanı ile birlikte milyonlarca vatandaş EYT'den erken emekli olmaya başlamıştı. Ancak emeklilik başvurusu yapılmasına rağmen hala emekli maaşı bağlanmayanlarda var. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hala bağlanmayan vatandaşlar için 3 maaş avans müjdesi verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mart ayının başında kabul edilen yasa tasarısı doğrultusunda EYT ile emeklilik imkanı başlamıştı. Milyonlarca vatandaş bu kapsamda erken emeklilik için dilekçe verdi. Erken emeklilik müjdesi İle birlikte 5 milyona yakın vatandaş bu haktan faydalanmaya başladı notlar ancak gerekli şartları taşımasına ve başvuru yapmasına rağmen hala maaşı bağlanmaya vatandaşlarda var. Henüz Maaş almaya başlamayan EYT emeklileri için sosyal güvenlik kurumundan güzel haber geldi.

sgkdan-emekliye-dev-destek-tak-sartla-3-maas-avans-verilecek-2

SDK’DAN EMEKLİYE 3 MAAŞ AVANS

EYT yasası ile emeklilik hakkını elde eden ancak emekli maaşı hala bağlanmayan vatandaşlara sosyal güvenlik kurumundan 3 maaş avans verilecek. SGK'dan yapılan açıklamaya göre 4A 4B 4B kapsamında EYT dilekçesi vermesine rağmen 3 aydır maaşı bağlanmayan emekliler Dilekçe ile başvuru yaparak avans alabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanacak olan bu alan tamamen faizsiz olarak verilecek.

DİLEKÇE İLE SGK'YA BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR

SGK'nın sağladığı avans imkanından faydalanmak için yazımı dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Yukarıda da belirtildiği gibi bu imkandan yararlanmak tek bir şarta bağlandı. Sadece 90 gün boyunca emekli maaşı bağlanmayan vatandaşlar başvuru yaparak bu desteği olabiliyor.

En düşük maaş üzerinden hesaplama yazıldığında emeklilere en az 22.000 TL avans verileceğini söyleyebiliriz. Bu avans ödemesinin sonrasında geri ödeme emekli maaşı yapıp bağlandıktan sonra yapılacak. Emekliler Maaş almaya başladıktan sonra çektikleri nakit avans maaşlarından taksitler halinde kesilecek.

sgkdan-emekliye-dev-destek-tak-sartla-3-maas-avans-verilecek-1

EMEKLİ MAAŞI BAĞLANMAYANLAR YARARLANIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekliler için sağlanan birçok farklı destek ve yardım bulunuyor. Bunlardan biri de emekli maaşı henüz bağlanmayan vatandaşlara sağlanan nakit avans imkanı oluyor. Emeklilik başvurusunu yapmasına ve gerekli şartları taşımasına rağmen 90 gün boyunca maaşı bağlanmayan vatandaşlar başvuru yaparak SGK’dan nakit avans alabiliyor.