MGM’den 5 kente sarı kodlu uyarı geldi. İstanbul başta olmak üzere 5 kenti sarı kodla uyaran Meteoroloji, şiddetli yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarılarda bulundu. Sabah işe giderken sakın şemsiyesiz çıkmayın. Yağışa hazırlıklı olun. Günlerce sürecek yağışlı hava bugünden itibaren etkisini göstermeye başlayacak. Yağışlı havanın 5 gün boyunca etkili olması bekleniyor. İşte İstanbul başta olmak üzere yağışlı havanın etkili olması beklenen 5 il ve tüm detaylar…

METEOROLOJİ’DEN ÖNEMLİ UYARILAR

Megakent İstanbul başta olmak üzere 5 kentte yağış bekleniyor. Meteoroloji çok önemli uyarılarda bulundu. İstanbul, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli’nde şiddetli yağış beklentisi var. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani sel ve su baskınları ile yıldırım ve kuvvetli rüzgar ile yerel dolu yağışlarına karşı da dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

DİKKAT SARI KODLU UYARI GELDİ

Meteoroloji’den 5 il için sarı kodlu uyarı geldi. İstanbul dahil 5 il için şiddetli yağış uyarıları yapılırken İstanbul Valiliği de yağış konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Valilik’ten yapılan açıklamada, ‘İstanbul’da Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un batısı ve Boğaz çevresinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.’ denildi.

5 GÜN YAĞIŞLI GEÇEBİLİR

Marmara Bölgesi için Perşembe günü gök gürültülü sağanak yağış uyarısı veren Meteoroloji, 28 Eylül 2023 Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklentisi olduğunu aktardı ve Tekirdağ ile Kırklareli çevreleri ve İstanbul’un batısı ile Boğaz çevrelerinde etkili olması beklenen yağışlı havanın öğleden sonra Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olmasının beklendiğini belirtti. Meteoroloji, 5 günlük hava durumu tahmin raporunda İstanbul ve çevre illerde yağışın devam etmesini bekliyor. Hava tahmin raporuna göre Megakent İstanbul’da 5 gün boyunca yağış beklentisi var.