Türkiye'de kulak ve sıcak Geçen Yaz aylarının ardından beklenen yağışlar bugün itibariyle başladı. İstanbul için günlerdir meteorolojiden uyarı yapılıyordu. Az önce İstanbul'un bazı bölgelerinden sel haberleri geldi. Gelen görüntülerde Bir kuryenin Sele kapıldığı ve vatandaşlar tarafından kurtarıldığı da görüldü. AD herkesin cep telefonuna kısa mesaj gönderdi. Peki İstanbul'da yağış ne kadar sürecek? AFAD son dakika İstanbul sağanak yağış ve sel uyarısı haberimizde…

Meteoroloji ve AFAD tarafından günlerdir yapılan uyarıların ardından İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor. Özellikle İkitelli bölgesinde aşırı sağanak yağış nedeniyle caddeler sular altında kaldı. Araçların boyunu aşan sular nedeniyle sel felaketi yaşanıyor. İstanbul Valiliği ve AFAD peş peşe uyarıda bulundu. Diğer yandan İstanbul İkitelli'de bir motor kurye sele kapıldı. AFAD son dakika herkesin cep telefonuna SMS gönderdi. Mümkün oldukça su basma tehlikesi olan yerlerden uzak durulması istendi. İstanbul hava durumu son dakika gelişmeleri haberimizde…

İSTANBUL'U SEL BASTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD tarafından günlerdir İstanbul'da sağanak yağış uyarısı yapılıyordu. Bugün İstanbul'un birçok bölgesinde şiddetli sağanak yağış etkili oluyor. Özellikle İkitelli'de aşırı yağış nedeniyle caddeleri sel bastı. Sürücüler trafikte mahsur kalırken bir motor kurye sele kapıldı. Çevreden koşan bir vatandaş motokuryeyi kurtardı. Bazı bölgelerden de benzer görüntüler gelmeye devam ediyor.

istanbulu-sel-aldi-afad-herkese-sms-ile-uyari-gonderiyor-gerekmedikce-evden-cikmayin-1

AFAD HERKESE SMS GÖNDERDİ

İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak yağış nedeniyle AFAD son dakika herkesin cep telefonuna kısa mesaj gönderdi. AFAD tarafından İstanbullulara gönderilen SMS’te “Meteorolojiye göre İstanbul'da kuvvetli yağışların Yarın sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor Salih Yıldırım ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır” ifadelerini kullanıldı.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN UYARI

Az önce bir son dakika uyarısı da İstanbul valisi Davut Gül'den geldi. İstanbul valisi Davut Gül yaptığı açıklamada su basma riski bulunan yerlerin ivedi şekilde boşaltılması gerektiğini bildirdi.