Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretimin döneminin başlaması ile birlikte yeni kararlar almaya devam ediyor. Bu yıl okullarda birçok değişiklik yapıldı. Özellikle liselerde Sınıfta kalmanın geri gelmesi dikkat çekti. Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda cep telefonunun kesin olarak yasaklandığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararlar öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca ile öğrenciyi ilgilendiren yeni bir duyuru daha yapıldı. MEB son dakika tatil kararını açıkladı. Okullar O tarihte 9 gün tatil oluyor. Peki MEB ara tatil ne zaman? 2023 ara tatil ne zaman olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıklaması ile öğrenciler için yeni tatil tarihini duyurdu.com yeni eğitim öğretim döneminde aldığı birçok kararla dikkatleri üzerine toplayan Milli Eğitim Bakanlığı bu defa tatil müjdesi ile geldi. Öğrencilerin bu yıl içinde yaşadığı tempoyu hafifletmek için ara tatili kararı alan Milli Eğitim Bakanlığı ilk tatil tarihini açıkladı. Okullar tam 9 gün tatil olacak. Peki MEB ara tatil tarihi ne zaman? 2023 1. Ara tatil ne zaman olacak?

mebden-ogrencilere-mujde-okullar-o-tarihte-9-gun-tatil-oluyor-1

MEB 1. ARA TATİL TARİHİ AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Okullarda tatil takvimini de duyurdu. Okullarda yeni eğitim öğretim dönemi 11 Eylül tarihinde başladı. Öğrenciler ve öğretmenler için tatil takvimi açıklanırken Kasım ayında ilk tatil yapılacak. Öğrenciler için 9 günlük ara tatil tarihi net olarak verildi.

Kasım ayında yapılacak olan ara tatili için Milli Eğitim Bakanlığı detayları açıkladı. Okullarda Kasım ara tatili 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrenciler hafta sonlarının da dahil olması ile birlikte tam 9 günlük tatil yapacak.

mebden-ogrencilere-mujde-okullar-o-tarihte-9-gun-tatil-oluyor-2

2023 2024 YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

Diğer yandan öğrenciler 2023 2024 Yarıyıl tatilinde merakla bekliyor. Beklenen tarihler belli oldu.15 tatil 22 Ocak tarihinde başlıyor. 2 Şubat tarihinde de okullarda yine eğitim öğretim dönemi başlayacak. Hafta sonlarının da dahil edilmesi ile birlikte bu yolu yarıyıl tatili 19 gün olacak.

Diğer yandan öğrenciler nisan ayında ikinci bir ara tatil Daha yapacak. Nisan ara tatili ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak.