Emekli maaşlarına zam kuruşu kuruşuna belli oldu! 1 Ekim’de emeklinin yüzü gülecek - Emekli maaşlarına yeni zam düzenlemesi büyük bir heyecanla Takip ediliyor. Özellikle SSK ve bağ-kur emeklisi maaş zammı için ciddi bir beklenti içinde. Son günlerde bu yönde tartışmalar devam ederken 7.500 TL maaş alan emekliye müjde gelmişti. Cumhurbaşkanı talimatı üzerine emekli maaşlarına ilave zam düzenlemesi geliyor. Peki Emekliye ne kadar zam gelecek ve ne zaman gelecek? Bu konuda da son dakika kulis bilgileri gelmeye devam ediyor.

Emekli maaşı alanları ilgilendiren ek zam düzenlemesi bir süredir gündemdeydi. TBMM açılır açılmaz maaşlara ara zam yapılacağı iddiaları konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile emekliye ara zam için talimat verdiğini duyurdu. Milyonlarca emeklinin maaşını değiştirecek ilave düzenleme için geri sayım başladı. TBMM'nin açılmasına 2 gün kala emekliler de heyecanla yeni zam oranlarını takip ediyor. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekliye ara zam kaç TL olacak? Son dakika emekli maaşı zammı detayları haberimizde…

emekli-maaslarina-zam-kurusu-kurusuna-belli-oldu-1-ekimde-emeklinin-yuzu-gulecek-1

7.500 TL MAAŞ ALAN EMEKLİYE ZAM MÜJDESİ

TBMM'nin açılmasına sadece 2 gün kaldı. Emekliler de heyecanla meclisin yeniden çalışmaya başlamasını bekliyor. Çünkü TBMM'nin açılması ile birlikte emekliye ek zam düzenlemesi yapılacağı öne sürülüyor. Son yapılan açıklamalara göre zam düzenlemesi en düşük emekli maaşı üzerinden yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekli maaşlarının iyileştirilmesi için bir hazırlıklarının olduğunu söylemişti.

EMEKLİYE NE KADAR ARA ZAM GELİYOR?

AK Parti hükümeti emeklilerin son dönemlerde gösterdiği tepkiler üzerine harekete geçti. Emekli maaşlarına yapılacak düzenleme ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilgili bakanlıklara talimat verdi. Talimatlar doğrultusunda da hazırlıklar başladı. AK Parti'ye yakın gazeteciler tarafından yapılan açıklamalara göre emekli maaşı zammı Ekim ayına yetişecek. Ancak çalışmaların yetişmemesi halinde zam en geç Kasım ayında yapılacak. Yani yılbaşında kalmadan emekli maaşlarına ilave zam düzenlemesi gelecek.

Screenshot_2emekli-maaslarina-zam-kurusu-kurusuna-belli-oldu-1-ekimde-emeklinin-yuzu-gulecek-2

YILBAŞINDA DA OKKALI ZAM DÜŞÜNÜLÜYOR

Emeklilerin diğer merak ettiği bir konu ise Ocak 2024 emekli maaş zammı oluyor. Son yapılan açıklamalara göre emekli maaşlarına Ocak ayında ciddi bir artış gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Geçtiğimiz günlerde memur ve memur emeklisi için önemli bir değerlendirmede bulunmuştu. Ankara'da gazetecilere konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yılbaşında beklenen zam oranlarının %50'yi bulacağını söylemişti.

Yani bu durumda SSK ve bağ-kur emeklisi için de ciddi bir artış söz konusu olacak. Emekli maaşlarına en az beklenen zam oranı %50 oranında oldu.

ENFLASYON BEKLENTİSİ NETLEŞTİ

Emekli maaşlarını da yakından ilgilendiren enflasyon beklentisi Geçtiğimiz günlerde açıklandı. Orta vadeli programı duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıl sonu enflasyon beklentisinin %65 olduğunu açıkladı. Bu rakamlar aynı zamanda emeklilerin alacağı zam oranları için de büyük önem taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise enflasyon tahminine güncelleme yaparak %67,22'ye çıkardı. Yani emekliler her ihtimalde %40'a yakın bir zam almış olacak. Refah sayınında eklenmesi durumunda emekliye yapılacak zam %50'yi bulabilir.

Son olarak Temmuz ayında emekli maaşlarına %25 oranında bir artış yapılmıştı. Ancak bu artış kök maaşı üzerinden gerçekleştiği için en düşük emekli maaşında herhangi bir kıpırdama olmamıştı. Bu nedenle de bir süredir emekliler geçim sıkıntısıyla boğuşuyor ve aynı zamanda hükümete ilave zam çağrıları yapıyordu.