Tek sefere mahsus olarak ek MTV alınması kararı deprem nedeniyle verilmişti. Ancak Anayasa mahkemesine kararını iptali için çok sayıda Başvuru yapıldı. Anayasa Mahkemesi bugün, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören kararın iptalini görüşecek. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle milli seferberlik kapsamında getirilen ek MTV ödemelerinde ilk taksiti ödeyenlerin sayısı %87'yi aşmıştı. Anayasa mahkemesinin bugün düzenlemeyi iptal etmesi durumunda devlet 13.2 milyar lirayı geri iade edecek. Peki ek MTV iptal edilecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi, EK MTV iptali için Anayasa mahkemesine başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi iptal talebini görüşmek için bugün toplanıyor. 2 eşit taksit halinde ödenmesi planlanan ek MTV ilk taksidini ödeyenlerin sayısının %87'yi geçtiği öğrenildi. Düzenlemenin iptal edileceğini düşünen %13'lük kesim ise henüz ödeme yapmadı. Şu ana kadar ek MTV kapsamında toplanan para ise 13.2 milyar lira oldu. Peki ek MTV iptal edilecek mi?

PARA İADESİ DAVA AÇANLARA YAPILACAK

Ek MTV düzenlemesi ile ilgili konuşan vergi hukuku Uzmanı Profesör Doktor Funda Başaran, Anayasa mahkemesinin düzenlemeyi iptal etmesi halinde dava açanların parasını geri alabileceğini belirtti. 6 Eylül'e kadar dava açmış ve ödeme yapmış olanların iptal kararı sonrası ödemelerini faiziyle geri alacağını belirten Başaran, ödeme yapan ancak dava açmamış olanların ise iade alamayacağına dikkat çekti.

EK MTV İPTAL EDİLECEK Mİ?

Peki ek MTV iptal edilecek mi? Anayasa Mahkemesi iptal kararı verebilir mi? Uzmanlara göre EK MTV mevzuata uygun değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da Geçtiğimiz günlerde bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söylemişti. Bugün EK MTV'nin iptali için toplanacak olan anayasa mahkemesinden iptal kararının çıkması bekleniyor.