YKS tercih sonuçlarının açıklanmasına ilişkin büyük bir heyecanla bekleyiş sürüyor. Üniversite sınavına giren öğrenciler açıklanan YKS sonuçlarından sonra üniversite tercihlerini yaptı. Puan ve Türkiye sıralamasına göre, istedikleri üniversitedeki programlara kayıt olmaya hak kazanmak isteyen adaylar yoğun araştırmalar sonucu tercih listesini oluşturdu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) geçtiğimiz haftalarda açıklandı.

ÖSYM takvimine göre YKS tercihleri, 27 Temmuz ila 8 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılmıştı. YKS sonuçlarına göre programlara kayıt hakkı kazanan öğrenciler, yerleştirildikleri üniversitelere kayıt yaptırabilecek. 28 Ağustos 2023 tarihlerinde üniversitelere kayıt süreci başlayacak. Heyecanlı bekleyişini sürdüren öğrenciler ve veliler, internet üzerinden yaptıkları aramada sonuçlara ilişkin merak edilenlere yanıt arıyor. Çok sayıda vatandaş, '2023 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Yks tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023?' gibi soruların cevaplarını araştırıyor.

osym-sonuclari-aciklaniyor

Üniversite sınavına girmiş öğrencilerin evinde YKS tercih sonuçları gündemin ilk sırasındaki konu haline geldi. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre adaylar tercihte bulundukları 2023-YKS yükseköğretim programlarına kayıt yaptıracak.

YKS Tercih Sonuçları 2022'de Ne Zaman Açıklandı?

Önceki sene YKS tercihleri, 7 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapılmış, sonuçlar 15 Ağustos 2022'de açıklanmıştı. Bu sene de benzer şekilde YKS tercih sonuçlarının ağustos ayının üçüncü haftasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

osym-sonuclari

YKS Tercih Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarını adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi'nin basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği de duyuruldu.

Üniversite Kayıtları 2023 Ne Zaman?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt olacak adayların kayıt işlemleri bu sene 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

osym-yks-tercih-aciklama

Bu sebeple YKS tercih sonuçları 2023'ün kayıt süresinden önceki hafta olan 14-18 Ağustos tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Ufku