Vatandaşlar, Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili yaşanan son gelişmeleri yakından takip ediyor. Bakanlık tarafından sosyal destekler kapsamında sağlanan aile destek yardımı 12 aylık ödeme dönemi, 2022 yılında başlamıştı. Temmuz ayı itibari ile sona ermesi beklenen destek ödemelerine ilişkin birçok aile, 'Aile destek programı devam edecek mi?' sorusunun yanıtını araştırdı. Verilen aile destek yardımı sayesinde rahat bir nefes alan aileler, destek ödemesinin bitmesini hiç istemiyordu.

Devlet tarafından özellikle dar gelirli ailelere yönelik yapılan ödemelerle ilgili gelen haber aileler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı. Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nca açıklamada bulunuldu ve ailelere çok önemli desteğin sürdüğü ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından çok sayıda ailenin büyük bir heyecanla beklediği açıklama yapıldı. Aile Destek Programı ile ilgili aylık 1250 TL ödeme yapılırken başvuruların ise e-Devlet üzerinden yapılacağı ifade edildi. Bu noktada toplam 15 bin lira ödeme yapılıyor ve söz konusu bu destek ödemelerinin 12 ay devam edeceği bildirildi.

destek-odemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beklenen Müjdeyi Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı Aile Destek Ödemesi Programına ilişkin açıklama vatandaşları rahatlattı. 12 ay süreyle yapılan Aile Destek Programı ödemelerinin bu sene sona ereceği düşünülüyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu gibi bu destek programı uzatıldı. Nakdi aile destek programından 3,7 milyon kişi yararlandı. Ailelere 35 milyar liranın üzerinde destek sağlandı ve süre 1 sene daha uzadığı belirtildi.

Aile Destek Programı Ödemesi Ne Kadar?

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahipleri ailelere en fazla 12 ay boyunca ödeme yapılıyor. Hanelerde kişi başına düşen gelir tutarına göre hesaplanıyor. Ödemeler 850 ile 1250 lira arasında değiştiği kaydedilerek ödemelerin "450 TL ve altı geliri olanlar: 1.250 TL 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı geliri olanlar: 1.100 TL 911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı geliri olanlar: 950 TL 1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL altı geliri olanlar: 850 TL" şeklinde olacağı aktarıldı.

Öte yandan, ödemelerin TC kimlik numarasının sonuna göre yapıldığı ve önceliğin sonu 0,2,4,6,8 olan rakamlara verildiği de belirtildi.

cumhurbaskani-odeme

Aile Destek Yardımı Nereden Alınacak?

Destek ödemesi alacak aileler, ödemelerin ne zaman ve nereden yapıldığına dair araştırmalara başladı. Aileler, internetten 'Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri nereden alınır?' şeklindeki sorulara yanıt arıyor. 

Aile Destek programı ödemelerinin genellikle her ayın 15’inden sonra yapıldığı ifade edilerek ödemelerin PTT şubeleri aracılığıyla alındığı kaydedildi.

PTT kartı olan vatandaşlar kurumun ATM’lerinden de para çekebildiği belirtiliyor.

Bu programa başvuru yapmak isteyenlerin iki seçeneği yer alıyor. E-Devlet kapısından online sistemle kolaylıkla başvuruda bulunabiliniyor. Öte yandan, ikametgahınızın bağlı olduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru işlemlerinizi gerçekleştirilebiliyor.

Editör: Süleyhan Avşar