Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ağustosta da genellikle cuma günü farklı alt başlıklar içeren tarımsal destek ödemelerini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarını aktardı. Söz konusu tarımsal destek ödemeleri verildikçe Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden bilgi verilirken, iki gün önce yeni tarımsal destek ödemesine dair de açıklama yapıldı. Bu kapsamda, toplamda 163 milyon TL tutarındaki tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları merak ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemesi

Ağustos ayının dördüncü tarımsal destek ödemesi bu hafta cuma günü yurt çapındaki çiftçilere iletildi. Söz konusu tarımsal destek ödemesini vermesinin ardından Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da açıklamalarda bulundu. Üç farklı alt başlıkdan oluşan ve toplamda 163.104.000 TL tutarında olan destek ödemesi ile ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı “Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği kapsamında 133 milyon 965 bin TL, Uzman Eller Projesi Desteği kapsamında 15 milyon 438 bin TL, Lisanslı Depoculuk Desteği kapsamında 13 milyon 701 bin TL, olmak üzere toplam 163 milyon 104 bin TL tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun" ifadelerini kullandı. 

Mazot ve Gübre Desteği Ne Zaman Verilecek?

Ağustos ayı boyunca farklı alt başlıkların yer aldığı dört tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilere sağlanırken, söz konusu tarımsal destek ödemelerinin içeriğinde mazot ve gübre desteğinin yer alıp almadığı da merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ağustos ayında çiftçilere ilettiği tarımsal destek ödemeleri arasında mazot ve gübre desteği yer almıyor. Ağustos ayının ilerleyen günlerinde ya da önümüzdeki aylarda çiftçilere verilecek tarımsal destek ödemelerinin içeriğinde mazot ve gübre desteğinin de yer alması durumunda Bakanlığın resmi internet sitesinden veya sosyal medya hesaplarından kamuoyuna bilgi verilebilir. Tarımsal destek ödemeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyen kişiler de bakanlığın resmi internet adreslerini takip edebilirler.

Editör: Ali Kurt