GÜNCEL

Kripto Para Piyasası Geriledi: Bitcoin ve Ethereum Değer Kaybediyor

Son dönemde istikrarlı seyreden kripto paralar, dün ardı ardına gelen haberlerin etkisiyle aniden düşüş yaşadı. Bu düşüş, özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto paraları etkiledi.

Abone Ol

Son 24 saat içinde meydana gelen dalgalanmalar, kripto para piyasasını önemli ölçüde etkiledi. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi öncü kripto paralarda düşüş yaşandı. 

Bitcoin'de Keskin Düşüş  

NTV'nin haberine göre, Coingecko verilerine göre kripto para piyasaları son 24 saatte %7,3'lük bir düşüş yaşayarak 1,1 trilyon doların altına geriledi. 

Bitcoin, düşüşün öncüsü olarak öne çıktı. BTC, %7,9'luk bir değer kaybıyla 26,366 seviyesinde işlem görüyor. Son 24 saat içinde Bitcoin'in en düşük seviyesini test ettiği değer ise 25,649 dolar olarak kaydedildi. 

Ethereum da %7'lik bir değer kaybı yaşadı. ETH'nin fiyatı, bin 671 dolar seviyesine geriledi. Ripple ise neredeyse %17'lik bir değer kaybıyla 49 cent seviyesine indi, diğer yandan Dogecoin %10'luk bir düşüşle 6.1 cent seviyesine geriledi. 

Uzmanlara göre, bu düşüşün arkasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), geçtiğimiz hafta duyurması beklenen Bitcoin ETF kararını ertelediğini açıklamasının etkisi bulunuyor. Piyasalar, bu kararın açıklanmasını beklerken, ertelendiği haberini aldı. 

Bu kararın ardından Wall Street Journal, 17 Ağustos akşam saatlerinde yayımladığı bir haberde, Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in önceki bir tarihte elinde bulundurduğu 378 milyon dolar değerindeki Bitcoin'i sattığına dair iddialarda bulundu. İşlemin gerçekleştiği tarih ve kesin miktar bilgisi haberde belirtilmedi. 

2021-2022 dönemine ait bir satış olmasına rağmen, piyasanın bunu Bitcoin'e duyulan güvensizlik olarak yorumladığı ifade ediliyor. 

Bu iki gelişmenin ardından, Çin'in önde gelen emlak şirketi olarak bilinen Evergrande, 17 Ağustos'ta ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Yapılan başvuruyla birlikte Evergrande'in ABD'deki varlıkları koruma altına alınırken, şirketin yurtdışındaki iştiraklerinde yeniden yapılandırma süreçleri uygulanacak. İflas başvurusunun aynı zamanda Bitcoin'deki düşüşü daha da derinleştirdiği ifade ediliyor.