Son dakika haberi... İstanbul'da bugün sabah saatlerinde itibaren başlayan sağanak yağış Mega Kent'te hayata adeta tercih etti. Peş peşe sel ve su baskını haberleri gelirken Bugün de vatandaşlar hava nasıl olacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni uyarılarını yayınladı. Meteorolojiden yapılan uyarılara göre hafta sonunda yağışlar devam edecek. Özellikle alt katlarda ve dükkanlarda olan vatandaşların tedbirli olmaları istendi. MGM il il uyarı yaptı. Büyük fırtına yaşanacak.

İstanbul'da Eylül ayının son günlerinde başlayan yağışlı hava sistemi hayatı neredeyse felç etti. Kurak Geçen Yaz aylarının ardından İstanbul yağışla buluşmanın sevincini yaşasa da bazı ilçelerden sel ve su baskını haberleri geldi. Vatandaşlar ise İstanbul'da yağışlar ne zamana kadar devam edecek sorusuna yanıt arıyor. Peki İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Yağışlar hafta sonu da Sürecek mi? Bu soruların yanıtı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. MGM kritik uyarı yaptı acil kodlu duyuru yapıldı. Meteorolojiden yapılan uyarılara göre alt katların ve dükkanların derhal boşaltılması gerekiyor. İşte meteoroloji il il hava durumu uyarısı…

METEOROLOJİDEN SAATLİ SON DAKİKA UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il saatli son dakika uyarısı yaptı. Yapılan değerlendirmelere göre Türkiye'nin Batı bölgelerinde ciddi bir yağışlı hava sistemi bekleniyor. Önce Batı bölgeler ardından da İç Anadolu'da Yağmur geçişleri yaşanacak. Yağışlarla birlikte hava sıcaklığında da 4 dereceye kadar düşüş olacak.

son-dakika-meteoroloji-acil-uyari-yapti-teyakkuza-gecildi-alt-katlari-derhal-bosaltin-il-il-ac-1

MGM İL İL UYARI YAYINLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aynı zamanda il il uyarı yayınladı. Yapılan uyarıya göre İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Bolu, Bursa, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Yalova, Bartın, Düzce ve Karabük için sarı kodlu yağış bekleniyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların mutlaka tedbirli olmaları isteniyor. Özellikle sel ve su baskını riskine karşı alt katlarda ve dükkanlarda bulunanların buraları boşaltması istendi. Yağışlarla birlikte Batı kesimlerde Hava sıcaklıklarında da 5 dereceye kadar düşüş olacak. Diğer bölgelerde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Bugün rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden eserken Güney kesimlerde ise Güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette olacak. Rüzgarın doğal Deniz bölgesindeyse güneybatı yönlerinden kuvvetli esmesi bekleniyor.