Türkiye’nin istihdam kurumu İŞKUR, 2023 yılında da iş sahibi olmak, gelir elde etmek isteyenlere destek olmaya devam ediyor. İŞKUR tarafından işsizlik oranlarının arttığı bu dönemde güncel iş ilanları yayınlanmaya devam ediyor. Bu iş ilanları arasında en dikkat çeken ve en yoğun talep alanı ise evde iş ilanları oluyor. İŞKUR evde iş ilanlarına başvuruda bulunarak ayda 10.000 TL’den fazla kazanç elde edilebilmesi mümkün. Peki İŞKUR evde iş fırsatlarından nasıl yararlanılır? Başvuru şartları neler?

Evde İş Fırsatı Nedir?

Günümüzde pek çok üretici/işletme, üretim aşamasının bazı noktalarını dışarıya yaptırmayı tercih ediyor. Zira bu şekilde hem üretim maliyetlerinde tasarruf sağlayabiliyor hem de üretim verimliliğini arttırabiliyor. Kurumsal şirketlerin üretimdeki bu yaklaşımı da son yıllarda oldukça trend hale gelen evde iş fırsatları yaratıyor. Özellikle ev hanımları ve öğrenciler tarafından tercih edilen evde iş fırsatlarında sermaye gerekliliği veya belirli iş tecrübesi ya da eğitim şartı bulunmuyor.

Mesai saati sınırlaması da bulunmayan İŞKUR evde iş ilanları sayesinde özellikle ev hanımları aile bütçesine katkı sağlayabiliyor. Son dönemde hayli popüler olmasıyla birlikte de evde iş fırsatlarında elde edilecek kazanç seviyeleri de bir hayli yükseldi. Öyle ki İŞKUR evde iş ilanları ile yapılacak işler sayesinde aylık 10.000 TL’den fazla gelir elde edebilmek mümkün oluyor.

İŞKUR Evde İş İlanları Neler?

Evde iş ilanlarına konu olan işler herhangi bir ekipman, sermaye veya eğitim gerektirmiyor. Temel olarak bu işler evde paketleme işi olarak da biliniyor. Zira firmalar üretilen ürünlerin paketleme aşamasındaki işlemleri dışarıya vermeyi tercih ediyor. Düğün davetiyesinden, sabuna kadar pek çok farklı ürün için belirli kriterlere uygun olarak paketleme gerçekleştiriliyor.

İŞKUR evde iş ilanları çerçevesinde ödemeler ise anlaşmaya göre farklı şekilde yapılıyor. Temel olarak ürün başına ücretlendirme uygulanırken, ödemeler ise parti tesliminde, haftalık, 15 günlük ve aylık gibi periyotlarda olacak şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu şekilde ev hanımlarının çok daha esnek koşullarda, herhangi bir sermaye gerektirmeden evde geçirdikleri boş vakitleri en iyi şekilde değerlendirebilmeleri de sağlanmış oluyor.