Emekliye bu yıl cumhuriyetin 100. yılı dolayısı ile Cumhuriyet ikramiyesi verileceği iddia edilmişti. Bir süredir 5.000 TL ikramiye konusu gündeme gelirken bugün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. Peki emekliye Cumhuriyet ikramiyesi verilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı mı? Son dakika gelişmesi haberimizde…

Emekli maaşı alan vatandaşlar için bu yıl Cumhuriyet'in 100 Yılı sebebiyle bir defa ya mahsus olarak Cumhuriyet ikramiyesi verileceği iddiaları bir süredir konuşuluyordu. Ankara kulislerinde Cumhuriyet ikramiyesini 5.000 TL olacağı yönünde ciddi iddialar vardı. AK Parti iktidarına yakın olan gazetecilerden de benzer açıklamalar gelmişti. Türkiye Emekliler Derneği ise yaptığı açıklamayla birlikte 5000 TL'lik ikramiyenin yeterli olmayacağını belirterek en az 10.000 TL tek sefere mahsus ikramiye verilmesi gerektiğini savunmuştu. Peki emekliye Cumhuriyet ikramiyesi var mı? Emekliye 5000 TL ikramiye verilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine toplantısı sonrası emekli ikramiyesi ile ilgili önemli açıklama geldi.

EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Emekliye Cumhuriyet ikramiyesi verilip verilmeyeceği bir süredir konuşuluyordu. önce iktidara yakın kaynaklardan bu yönde açıklamalar gelmişti. ardından da AK Parti'nin en yetkili isimlerinden olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir açıklama yaparak bakanların bu konuda çalışmalarının devamının sürdüğünü söylemişti.

Bu açıklamayı ile birlikte emekliler de bir hayli heyecanlandı. Çünkü Temmuz ayında maaş zamları düşük kalan emekliler bir süredir geçim zorluğu çekiyordu. Cumhuriyet ikramiyesi 5.000 TL olarak ödenirse emeklinin bütçesini ara zam öncesi bir hayli rahatlatacak gibi görünüyor.

emekliye-cumhuriyet-ikramiyesi-1

Ancak bazı gazeteciler ikramiye için bir hazırlık olmadığını iddia ediyor. bir süredir bu konuda basında yanlış bilgilerin yer aldığını söyleyen Olcay Aydilek, 5.000 TL ikramiye verileceği konusunda ekonomi yönetiminin herhangi bir çalışması olmadığını öne sürdü.

EMEKLİYE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Uzun süreden beri emekliye Ekim ayında ara zam yapılacağı yönünde iddialar da var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda talimat verdiğini ve ilgili bakanlıklarında çalışmalarının başladığını söylemişti. ancak Halk TV'den gazeteci Aydilek, bu konuda da ekim ayı için bir hazırlık olmadığını iddia etti. fakat Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Mehmet Şimşek Birgül en düşük emekli maaşınızdan için çalışma yürüttüklerini dile getirmişti.

Emekli vatandaşların da zam ve ikramiye konusunda kafaları Bir Hayli karıştı. Bir an önce hükümetten bir açıklama gelmesi ve emekli maaş zammı ve ikramiye ödemesinin netliğe kavuşması bekleniyor.

Editör: Betül Gümüş