GÜNCEL

Aşırı Sıcaklar Hafta Sonu Marmara ve Kıyı Ege'de Değişmeyecek

Türkiye'nin sıcak hava dalgasıyla mücadelesi devam ediyor. Ülkeyi etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası, hafta sonu boyunca Marmara Bölgesi ve kıyı Ege dışında mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Abone Ol

Meteoroloji uzmanlarına göre, geçtiğimiz günlerden beri devam eden ve mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden "ekstrem" sıcaklar, hafta sonu boyunca Marmara Bölgesi ve kıyı Ege hariç olmak üzere ülkenin genelinde etkisini sürdürecek. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. 

Pazartesi gününden itibaren ise iç kesimlerde hafif bir düşüş bekleniyor. Ancak sıcaklıklar hala mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. 

Ülke genelinde genel olarak yağış beklenmezken, yarın Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ege'nin iç kesimlerinde aralıklarla yağışlar görülebilecek. Pazar günü ise Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Yeni haftada ise yağış geçişleri Doğu Karadeniz bölgesinde görülecek. 

Hafta sonunda en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde öngörülüyor: Ankara'da 36-37, İstanbul ve Samsun'da 30-31, İzmir'de 33, Antalya'da 30-31, Adana'da 36 ve Diyarbakır'da 41-42 derece civarında olacak. 

Yeni haftada ise sıcaklık değerleri şu şekilde bekleniyor: Ankara'da 34, İstanbul'da 30-32, Samsun'da 30-31, İzmir'de 36-38, Antalya'da 30-34, Adana'da 35-43 ve Diyarbakır'da 40-41 derece civarında seyredecek. 

Ayrıca, deprem bölgesinde yağış beklenmese de bölgenin tamamında sıcaklıklar 40 derece ve üzerinde seyredecek. Marmara Bölgesi'nde ise hafta sonu ve pazartesi günü kuzeydoğudan fırtına şeklinde rüzgarlar esmesi bekleniyor.