Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ağustos ayı boyunca sağlanan farklı pek çok destek ödemesi ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgi verdiği için vatandaşlar da çeşitli sosyal yardım programlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş da güncel gelişmeler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmaya devam ediyor. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre artan destek ödemeleri ağustos ayında hesaplara yatarken, geçtiğimiz süreçte zamlanan çeşitli destek ödemelerine dair de yeni duyurular geliyor.

Aile Bakanlığı Destek Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı işyerlerine 1.034.000 TL ödenek aktarıldığını belirtti. Engellilerin istihdam imkanlarını artırmak için çalışmalar yürüten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında korumalı işyerlerine bağlı her bir engelli çalışanı için aylık 1840 TL destek sağlarken, 2023 yılında 2811 TL olan desteğe dair bilgi verildi Bakan Göktaş söz konusu destek için “Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktardık. Korumalı iş yerlerinin kurulmaya başlandığı 2016 yılından bugüne kadar ise bu iş yerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 3 milyon 965 bin TL destekte bulunduk.” dedi.

Ağustos 2023 Sosyal Yardımlar

Engelli bireylerin iş hayatına katılımlarını desteklemek için çalışmalar yürüten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumalı işyerlerine her bir çalışan için 2811 TL destek ödemesi sağlarken, toplumun farklı kesimlerinde bulunan dezavantajlı bireylere ve dar gelirli ailelere sosyal yardımlar iletilmeye devam ediyor. Temmuz zammı neticesinde 4336 TL'den 5097 TL'ye çıkan evde bakım maaşı, ortalama 3571 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile birlikte yıl sonuna kadar uzatılan aile destek programı ödemeleri de ağustos ayında hesaplara yatırıldı. İlerleyen süreçte, farklı destek ödemeleri vatandaşlara sağlandıkça, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından açıklamalar yapılacak.

Editör: Ali Kurt