Özbekistan’da başkent Taşkent’te bir depoda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili Özbekistan Acil Durumlar Bakanlığı’ndan yapılan son dakika açıklamasında Taşkent Sergeli semtinde yer alan bir şirketin deposunda meydana geldiği belirtilen patlamanın nedeninin henüz bilinmediği belirtildi. Patlamada 1 kişi hayatını kaybederken 163 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

ŞİDDETLİ BİR PATLAMA YAŞANDI

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te meydana gelen şiddetli patlama ile ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Şehrin pek çok noktasından duyulduğu belirtilen patlamanın Sergeli semtinde yaşandığı ve bir depoda meydana geldiği belirtilirken patlamanın sebebi ise henüz bilinmiyor. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri patlamanın ardından çıkan yangını söndürmek için çalışma başlattı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 163 YARALI VAR

Meydana gelen patlama ile ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise patlama sebebiyle 1 kişinin hayatını kaybettiği, 163 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılardan 24’ünün hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı, diğer yaralılara ise olay yerinde müdahale edildiği bilgisine yer verildi. Patlama sonrasında olay yerine giden Başbakan Abdulla Aripov, detaylı incelemelerde bulundu. Patlamadan zarar görenlere yardım edilmesi için hükümet komisyonu oluşturuldu. Patlama anını cep telefonu kameralarıyla kaydeden vatandaşlar ise patlama ile ilgili görselleri sosyal medyada paylaşmaya başladı.