Uzun süredir kanserle mücadelede umut vadeden çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Şahin, kanser türlerine karşı geliştirilen aşının deneme süreçlerinin devam ettiğini ve 2026 yılında hastalara sunulabileceğini açıkladı.

COVID-19 salgınının yanı sıra kanser hastalığının da dünya genelindeki ölüm oranlarını etkilemesi, Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibini kanser araştırmalarına yoğunlaşmaya yönlendirdi. Son dönemde geliştirilen kanser aşılarına dair heyecan verici gelişmelerin yaşandığını belirten Prof. Dr. Şahin, "Önümüzdeki iki yıl içinde yeni deneme süreçlerine geçmeyi planlıyoruz. Gerekli onayları aldıktan sonra ise 2026 yılından itibaren hastalara bu aşıları sunabileceğiz" şeklinde konuştu.

Akciğer, pankreas ve kalın bağırsak kanserleri gibi ölümcül kanser türlerine karşı geliştirilen ilaçların, vücudun kendi savunma reaksiyonunu güçlendirerek kansere karşı etkili bir mücadele sağlamayı hedeflediğini vurgulayan Prof. Dr. Şahin, aynı zamanda COVID-19 pandemisi sonrasında çalışmalarının yüzde 80'ini kanser araştırmalarına ayırdıklarını ifade etti.

BioNTech'in kurucularından olan Prof. Dr. Uğur Şahin'in kanser aşılarına yönelik bu umut verici açıklamaları hem tıp hem de bilim dünyasında büyük ilgi uyandırdı.