Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde kriz devam ediyor. Altın Portaka’da FETÖ skandalı yaşanırken Bakanlıklar da peş peşe çekilme kararlarını duyuruyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çekti. Kanun Hükmü isimli belgesel ile başlayan krizin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiğini açıkladı.

SPOR BAKANLIĞI’NDAN ALTIN PORTAKAL KARARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Altın Portakal’dan desteğini çektiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın festivalden çekilme kararı aldığı resmi duyuruyla kamuoyu ile paylaşılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı da Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden desteğini çekti. 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 60’ıncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya Spor Salonu’nu tahsis etmişti. Bakanlığın çekilme kararı ile birlikte spor salonunun tahsisi de iptal edildi. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yayınlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı şu ifadelere yer verdi:
‘Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60’ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Antalya Spor Salonumuz tahsis edilmişti. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, belgesel yarışması bölümünde ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız. Belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan salonun tahsisi iptal edilmiştir. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelenin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla sunulur.’