Kişi başına milli gelirimiz 2012 itibarıyla 10 bin 223 dolar, bu rakamın 2013 sonunda 18 bin dolar olması hesap ediliyor…
Yani kısaca bu ülkede boşu boşuna, bir hiç uğruna başlamış olan kirli savaş son bulursa bırakın 18 bin dolarları konuşmayı çok uzağa gitmeye gerek yok, beş yıl, evet sadece beş yıl sonra bu rakamları kimse hatırlamayacak 45-50 bin dolarlardan bahsedeceğiz.
Geçenlerde bir yazı yazdım. O günlerde de BDP’nin Karadeniz mitinglerini provoke etmeye, çatışma çıkarmaya uğraşan belli bir “azınlık” gurup yüreklerimizi ağzımıza getirdi. Dedik ki “akıllı olun, sakin olun, galeyana gelmeyin” …
O yazımda barışa dinamiti MHP mi koyuyor diye sormuş ve bazı somut örneklerlerle de düşüncemi pekiştirmiştim.
Şimdi görüyorum ki tespitlerimde yanılmamışım. Karadeniz’de yarım bıraktıkları(!) vatan kurtarma işini İzmir’e taşımaya çalışıyorlar. Resmen ve alenen kışkırtıcı bir şekilde “"Cumhuriyetin kalesi İzmir'den teröre mesaj!”, “O miting yapılmayacak “, “O mitingi onların başına yıkalım”, “İzmir’e ayak basanın sonu ölümdür”, (sanki işgal kuvvetleri İzmir’e girmiş gibi) gibi sloganlarla taraftar toplamaya çalışıyorlar.
Spor müsabakasını da emellerine alet etmeye çalışıyorlar. Nasılsa fanatik taraftarlar ülkemizde “döner bıçaklı, sopalı” meydan muharebelerine(!) antrenmanlı diyor olmalılar.
Lütfen aşağıda yazılanları bir daha okuyun, okuyun ki işin vahametini anlayabilseniz:
 
Paylaş duyulsun, o mitingi onların başlarına yıkalım! Bunu vatan haini olanlar paylaşmaz, kendini vatan haini olarak görmüyorsan paylaşırsın! Terör örgütü uzantıları, 'Apo'ya özgürlük' meydan okumasına İzmir'den başlamak istiyor. İlk kurşun'un atıldığı Cumhuriyetin kalesi, vatansever İzmirliler bu kışkırtmayı püskürtmek için harekete geçmiş durumda. İzmir'in barışına vurulacak bu darbeye İzmir halkı hayır diyor. Teröre İzmir meydan okuyor. Derbi maçları ertelenen Göztepe ve Karşıyaka taraftarları mitingi yaptırmayız dediler. Söz konusu İzmir ise kuzey ve güney cephesi birleşir o mitingi yaptırmaz, dediler. İzmirlilerin Hasan Tahsin'in ruhunu dirilteceği mitingdir. Güzel İzmir'in güzel insanı, sen değil miydin İzmir sokaklarını 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganıyla inleten, sen değil miydin 19 Mayıs'larda, 23 Nisan'larda, 9 Eylül'lerde şehrini kırmızı beyaza bürüyen. Şimdi senin bu manzaranı değiştirmek istiyorlar. 17 Mart'ta güzel İzmir'i kirletecekler. Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını isteyen bir grup terörist, eylem yapacak. Türk Bayrağının yerini PKK paçavraları, Atatürk posterlerinin yerini bebek katilinin fotoğrafları, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganının yerini ise 'Biji serok Apo' sesleri alacak. Sen ne yapacaksın İzmirli? Balkonuna bayrak asmakla mı yetineceksin? Bunu elbette yapacaksın, ama vicdanının sesini dinle, yetecek midir bu tepkin? Sokağa inmeyecek misin? Balkonundaki bayrağını gururla sokakta taşımayacak mısın? Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye haykırmayacak mısın sokaklarda? Mustafa Kemal'in askerleri gibi düşmanın karşısına dikilmeyecek misin? Söyle İzmirli. Mustafa Kemal'in askeri misin yoksa değil misin?”
İşin ilginci bunların birçoğu sol-fanatik, yani İP-Ulusalcı çizgidekiler, Öteki MHP-Ülkücü+CHP’nin slogancı fanatikleri…
İzmir Emniyeti  “Miting basmaya” davet eden kişi ve gurupları İP numaralarından tespit ederek sekiz kişiyi yakaladı ve Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesi gereğince "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçundan işlem yapılacağını açıkladı.
**
Akıllı ol Ülkücü kardeşim, Türklüğünle övün, gurur duy, onurunla başın dik gez ama “gaza gelme”
Bu ülkede buna benzer senaryolara sen yabancı değilsin. Sağduyulu ol. Savaş çıkmadı, sefere de gitmiyoruz.
Burası ne Çaldıran, ne Mohaç nede Çanakkale.
İzmir’e mitinge gelenler işgal ordusu değil. Senin kapı komşun, benim akrabam, diğerimizin annesi, babası, kardeşi…
Kardeş kardeşine kıyar mı?
Sakın ha “bak şu kadar şehit verdik” diyerek lafa başlama. Ölmekle öldürmekle, intikam duygusuyla bir yere varılmaz. Kan kanla yıkanmaz.
Birazcık insanca tavır al ve düşün, on binlerce şehit verdik peki, ya karşı taraf? Onların ölüleri af buyur” kedi ölüsü mü”, can değil mi. Onlarda senin benim gibi etten kemikten ve ana kuzusu değil mi?
Biz nasıl ki şehidimizi dualarla kabrine koyuyorsak onlarda aynı duaları ölülerinin arkasından okumuyorlar mı?
Ölümler üzerinden siyaset yapmayalım artık. Biz bu ülkede yaşayan bütün etnik topluluklarla iç içe girmişiz, etle tırnak olmuşuz. Lafla değil, gerçek anlamda kan bağı olmuş, akraba olmuşuz.
Bizim ülkemiz yukarıda sayılan ülkelere benzemez. Ne coğrafi, ne sosyolojik ne kültürel olarak bize benzemezler. Anadolu’da yaşan mevcut kavimler geçmişten beri bir arada olmuşlar. Kafamızdan “bölünme” kompleksini atalım. Edirne’den ne Ardahan’a tek vücut olalım.
İçinde bulunduğumuz hafta Şehitleri anma günü ve zafer haftası. Gidin bakın Çanakkale’ye Kürt, Türk, Acem, Arap, Laz, Gürcü, Çerkez, Ermeni, Roman… Her etnik kökenden dedelerimiz birlikte koyun koyuna yatıyor. Çünkü hepsinin ortak vatanıydı bu ülke.
İstesek de istemesek de bu vatan bizim müşterek vatanımız, bir arada ve barış içinde yaşayacağız. Başkada yolumuz yok…
İçinde bulunduğumuz ve hep birlikte kutladığımız bu haftanın manevi hatırına aklımızı başımıza alalım.
Barış ve kardeşlik türküsü söyleyerek el ele verelim. Biz bunu başaracağız, başarmalıyız…