Meteoroloji ve AKOM’dan gelen peş peşe uyarıların ardından İstanbul’da beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde etkili oldu. Dakikalar içerisinde etkili olan kuvvetli yağış sebebiyle bazı bölgelerde yollar göle döndü. Bazı araçların sular altına gömüldüğü görülürken trafikte de yoğunluk yaşanıyor. Yağış sebebiyle saat 18.00 sularında trafik yoğunluğunun yüzde 83 seviyesine kadar ulaştığı kaydedildi. Trafikteki yoğunluk artarak devam ediyor.

İSTANBUL’DA SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji, AKOM ve AFAD’ın uyarıda bulunduğu Megakent İstanbul’da beklenen sağanak yağış akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Dakika dakika etkisini artıran kuvvetli yağış sebebiyle bazı bölgelerde sel meydana geldi. Yağışın etkisiyle trafik yoğunluğu da yaşandı. Avrupa Yakası’nda etkisi daha da şiddetlenen sağanak yağış sebebiyle trafik yoğunluğu devam ediyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 83’E ULAŞTI

Kuvvetli yağışla birlikte araç trafiği de arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki yağış sebebiyle saat 18.00 sularında trafik yoğunluğunun yüzde 83 seviyesine ulaştığını kaydetti. Trfaikteki yoğunluk artarak devam ediyor.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

İstanbul’da meydana gelen sağanak yağış özellikle Başakşehir, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ve Büyükçekmece’de etkisini şiddetli şekilde gösterdi. Bu ilçelerde trafik durma noktasına geldi.