Türkiye'nin dört bir yanını saran Eyyam-ı Bahur sıcakları, uzun bir sürenin ardından nihayet sona eriyor. Termometrelerin 40 dereceleri aştığı günler geride kalırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre sıcaklık düşüşüyle birlikte mevsim normallerine dönüş yaklaşıyor. 

Türkiye'nin kalbinde etkisini hissettiren çöl sıcakları, vatandaşları serinlemek için sahillere ve parklara yönlendirdi. Ancak bugün gelen meteorolojik haberler, sıcaklardan bunalanların yüzünü güldürecek türden. İstanbul'a gök gürültülü sağanak yağışın gelmesi beklenirken, hava sıcaklığının 29 dereceye düşmesi öngörülüyor. 

Sıcaklıklar 8-9 Derece Birden Düşecek, Yağışlar Yeni Bir Dönemi Başlatıyor 

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, salı gününden itibaren sıcaklıkların 8-9 derece birden düşerek mevsim normallerine yaklaşacağını belirtti. İç Anadolu ve Ege bölgelerinde gök gürültülü yağışlarla birlikte yeni bir hava döneminin başlayacağını söyledi. 

Güney Ege ve İç Anadolu'da Sıcaklar Tekrar Artacak 

Yağışlarla birlikte sıcaklıkların normale dönmesinin ardından, önümüzdeki hafta sonu Güney Ege ve İç Anadolu bölgelerinde sıcakların tekrar artması bekleniyor. Bu durum, yaz mevsiminin son dönemlerinde sıcak havanın bir kez daha etkisini göstereceğini işaret ediyor. 

İllerin 4 Günlük Sıcaklık Raporları 

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yayınladığı raporla Türkiye'nin çeşitli illerindeki sıcaklık durumunu açıkladı. İstanbul'un sıcaklığının 34'ten 28'e düşeceği, Ankara'da 38'den 34'e, İzmir'de 35'ten 34'e, Antalya'da ise 32'den 30'a düşeceği belirtildi. 

Editör: Öznur Tekeli