GUNDEM

BDDK İzin Verdi: Enpara Banka Oldu!

Bugün resmî Gazete'nin yayımladığı bir haberle, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından alınan kararla Enpara resmi olarak banka statüsü kazandı. Detaylar şu şekilde:

Abone Ol

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Enpara Bank, Colendi Bank ve Hedef Yatırım Bankası isimli üç yeni bankanın kuruluşunu onayladı. Karar, Resmî Gazete'de yayınlanarak duyuruldu. İşte ayrıntılar:

Enpara Banka Oldu!

Dijital kanallar aracılığıyla faaliyet gösteren ve QNB Finans Bank bünyesinde yer alan Enpara, bugüne kadar fiziksel şubeler kullanmadan sadece dijital platformlardan erişilebilen bireysel bankacılık hizmeti sunan bir uygulama olarak faaliyet göstermekteydi. Ancak Enpara, 300 milyon ABD doları karşılığı Türk lirası sermayesi olan "Enpara Bank A.Ş." adlı bir mevduat bankasına dönüştü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayınlanan 10640 sayılı ve 03.08.2023 tarihli karara göre:

"Kurulun 03.08.2023 tarihli toplantısında, 02.08.2023 tarihinde alınan E-32521522-101.01.01-91662 sayılı yazı ve eklerinin değerlendirilmesi sonucunda;

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 7. ve 8. maddeleri çerçevesinde yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda, Kanunun 6. maddesi uyarınca, kurucu ortaklar QNB Finans Faktoring A.Ş. Digital-Q-FS Limited, QNB Finans Portföy Yönetim A.Ş., QNB Finans Finansal Kiralama A.Ş. ve Efinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından 300 milyon ABD Doları muadili Türk Lirası sermayeli "Enpara Bank A.Ş." unvanlı bir mevduat bankasının kurulmasına izin verilmesine, bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 4. maddesi çerçevesinde alınan bilgi ve belgeler ve aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki doğrultusunda karar verilmiştir."