Türkiye'de askerlik çağına gelen bütün erkek çocukları 18 yaşından itibaren askerlik yapmak zorundadır. 18-30 yaşına kadar belirli sebepler gösterilerek askerlikten erteleme alınabiliyor fakat 30 yaşına geldiğimizde askerlik yapmak için hiçbir sebep gösterilemiyor. Eğitim ve öğretim hayatınız devam etse dahi askerlik yapmak zorunda kalıyorsunuz. Askerlik yapmak istemeyen ve öğrenciyken bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler kuraya katılıyor bedelli askerlik için hak kazanabiliyor. Artık kuraya katılan ve hak kazananla bedelli askerlik yapmaz ise bu hakları elinden alınacak. 

Bedelli Askerlik Yapmayanlar Artık Başvuru Yapamayacak 

Millî Savunma Bakanlığı'ndan "Askeralma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak bedelli askerlik ile en son bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan yeni değişiklikten sonra başvuru yapıp kurada hak kazananlar bedelli askerlik yapmadığında tekrar bedelli askerlik yapmak için başvuru yapamayacak. Bedelli askerliğe başvuran kişile hak sahibi olduğunda belirlenen ücreti yatırıp askerlik yapmak zorunda kalacaklar. Bu sebeple başvuru yaparken çok dikkat etmek gerekiyor. 

28 (15)

Bahaneler Kabul Edilmeyecek 

Birçok genç ekonomik olarak zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde 6 ay askerlik yapmak yerine 1 yıl ücretli olarak askerlik yapmayı tercih ediyor. Fakat bir o kadar genç ve 25-30 yaşında öğrenciler, yoklama kaçakları ve birçok sivil bedelli askerlik için istenen ücretleri çok yüksek buluyor. Asgari ücrete göre hesaplanan bedelli askerlik ücretlerini ödeyemeyecek olan kişiler herhangi bir sebep göstererek tekrar başvuru hakkı kazanamayacaklar. Bedelli askerlik başvurusu yapan herkes bedelli askerlik yapmak zorunda olacak. Yeni değişiklik ile alakalı merak ettiklerinizi bu haberimizin altından bizlere sorabilirsiniz.