Türkiye’de enflasyonun yüksek olması nedeniyle iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye devam ediyor. Alım gücü her geçen gün düşerken vatandaşlar neredeyse Her yeni güne bir zam haberi ile uyanıyor. Bu kadar zam haberinin içinde ayçiçek yağına indirim müjdesi vatandaşa adeta ilaç gibi geldi. Cumhurbaşkanı talimatı üzerine Tarım Kredi marketlerde tarım kredi ve TMO markalı ayçiçek yağı ürünleri 5 Ekim tarihine kadar indirimli olarak satılacak. 5 litre ayçiçek yağı fiyatı bu indirimle birlikte 104 TL’ye düştü.

CUMHURBAŞKANI TALİMATI İLE DEV İNDİRİM BAŞLADI

Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi marketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine birçok üründe dev indirim başladı. Uzun süreden beri uygun fiyatlı Ürün satışı ile dikkatleri üzerine toplayan Tarım Kredi Market raflarında ayçiçek yağı fiyatları da resmen dibe çekildi. Son yıllarda alım gücü iyiden iyiye düşen vatandaşlar ise bu indirimden son derece memnun. 5 Ekim tarihine kadar sürecek olan ayçiçek yağı indiriminin uzatılması için de talepler var.

TARIM KREDİ VE TMO AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI

Son dönemlerde Türkiye'de yaşayan etmen enflasyon krizi ve döviz kurlarındaki yükseklikle beraber Rusya Ukrayna Savaşı'nın da tetiklediği ayçiçek yağı fiyatlarında artış devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Tarım Kredi marketlerde ise yaklaşık bir yıldan bu yana hem ayçiçek yağı ürünlerinde hem de diğer temel ihtiyaç ürünlerinde indirimli satış yapılıyor. Ayçiçek yağı'na yeni bir indirim müjdesi daha geldi. Bir süredir 135 TL'den satışa sunulan 5 litre ayçiçek yağı fiyatı bu defa 104 TL'ye geriledi.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerde TMO ve Tarım Kredi markalı ayçiçek yağı ürünlerinde geçerli indirim kampanyası 5 Ekim tarihine kadar devam edecek. Ancak ürünler stoklarla sınırlı o sebeple uygun fiyatlı alışveriş yapmak isteyenlerin acele etmesi gerekiyor.