Günü önceki kapanışa göre yüzde 0,06 düşüşle 1.646 liradan tamamladı. Ancak, ons altının desteğiyle yeni güne başlayan altının gram fiyatı, hafif yükselişle hareket ediyor. Saat 11.00 itibarıyla 1.650 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Çeyrek altın 2.711 lira ve cumhuriyet altını 10.944 lira seviyelerinde alıcı bulurken, ons altının fiyatı ise yüzde 0,20'lik artışla 1.893 dolar olarak kaydedildi. 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizindeki olası değişiklikler ve gelecekte atacağı adımlara yönelik belirsizlikler, piyasaların odak noktasını oluşturuyor. ABD ekonomisine dair olumlu makroekonomik veriler, ekonominin beklenenden daha güçlü bir performans sergilediğini gösterirken, bu durum Fed'in politika faizi konusundaki kararını etkileme potansiyeline sahip. 

Fed'in gelecek aylarda politika faizinde değişikliğe gitmeme ihtimali yüzde 90 gibi yüksek bir oranda fiyatlanıyor; ancak yılın geri kalanında atılacak adımlar konusundaki belirsizlik devam ediyor. 

Teknik analizlere göre, altının ons fiyatında 1.875 dolar seviyesi destek, 1.905 dolar ise direnç olarak görülüyor. Bu teknik seviyeler, yatırımcıların piyasadaki hareketleri değerlendirirken dikkate aldığı kritik noktalar olarak öne çıkıyor. 

Editör: Öznur Tekeli