TEKNOLOJİ

Yapay Zekâ Sayesinde WhatsApp'ta Çıkartmalar Oluşturulabilecek

Üretken yapay zekâ, farkında olmadan birçok farklı alanda kullanıcıların günlük işlerini kolaylaştırmaya başladı. En son örnek olarak, WhatsApp yapay zekâ destekli bir çıkartma oluşturucu üzerinde testlere başladı.

Abone Ol

WhatsApp'taki çıkartmalar veya stickerlar, eğlenceli sohbetlerin olmazsa olmazları haline geldi. Ancak şimdi, hayal ettiğiniz çıkartmaları oluşturmak oldukça kolay hale geliyor. 

WhatsApp, güncel beta sürümü (WhatsApp beta Android 2.23.17.8) ile birlikte üretken yapay zekâ kullanarak özel çıkartmalar oluşturma özelliğini test ediyor. Bu özellik şu an sınırlı sayıda test kullanıcısıyla deneme aşamasında olsa da önümüzdeki hafta Meta (Facebook'un yeni adı), bu aracı daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunmaya hazırlanıyor. 

Hayal Et Çıkartmanı Oluştur 

Testin bir parçası olarak, çıkartma sekmesinde klavye açıldığında "Oluştur" adında bir buton kullanıma sunulmuş durumda. Bu özellik, Dall-E gibi benzer araçlarda olduğu gibi çalışıyor; yani istediğiniz çıkartmayı oluşturmak için sadece açıklamasını yazmanız yeterli. Yapay zekâ size çeşitli çıkartma seçenekleri sunarak, aralarından seçim yapabileceğiniz ve isterseniz sohbetlerinizde paylaşabileceğiniz çıkartmaları hazırlıyor. 

Aynı zamanda, yapay zekâ tarafından oluşturulan çıkartmaların kolayca tanınabilir nitelikte olacak. Alıcı tarafından bu çıkartmaların yapay zekâ kullanılarak üretildiği anlaşılabilecek. Söz konusu çıkartmaların uygunsuz veya zararlı olduğu düşünülüyorsa, bu durum Meta platformuna bildirilebilecek. 

Bu gibi haberlerle üretken yapay zekanın ana akım uygulamalarda daha fazla rol aldığına tanık oluyoruz. Bu bağlamda, WhatsApp'ın benzer bir özelliği test etmesi oldukça doğal bir adım olarak karşılanabilir. Söz konusu araç, WhatsApp sohbetlerini daha kişisel hale getirme potansiyeli taşıyor ve kullanıcıların kendi yaratıcılıklarını kullanarak özgün çıkartmalar oluşturmalarına olanak tanıyabilir. Gelen raporlar, bu tür bir özelliğin Instagram ve Messenger platformlarına da gelebileceğini öne sürüyor.