2023 yılının Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City ile Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, Yunanistan'ın Pire kentindeki Georgios Karaiskakis Stadı'nda UEFA Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Fransız hakem François Letexier yönetti. 

Manchester City, karşılaşmaya Ederson, Kyle Walker, Manuel Akanji, Josko Gvardiol, Nathan Ake, Rodri, Mateo Kovacic, Phil Foden, Cole Palmer, Jack Grealish, Erling Haaland onbiriyle sahaya çıktı. 

Sevilla ise Bono; Nemanja Gudelj, Jesus Navas, Loic Bade, Marcos Acuna; Juan Jordan, Oliver Torres, Lucas Ocampos, Ivan Rakitic, Erik Lamela, Youssef En-Nesyri ilk 11'iyle sahaya çıktı. 

Sevilla, karşılaşmanın 25. dakikasında Acuna'nın sol kanattan gönderdiği ortaya iyi yükselen En-Nesyri'nin kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. 63. dakikada ise Rodri'nin ortasında Palmer'in kafa vuruşuyla top ağlarla buluştu ve Manchester City skoru 1-1'e getirdi. 

Direk Penaltı Atışları 

Karşılaşmanın normal süresinde başka gol olmayınca, doğrudan penaltı atışlarına geçildi. İngiliz ekibi Manchester City'de Haaland, Alvarez, Kovacic, Grealish ve Walker penaltılarını gole çevirdi. Sevilla tarafında ise Ocampos, Rafa Mir, Rakitic ve Montiel penaltılarını başarıyla kullanırken, Gudelj'in penaltı vuruşu direkten döndü. Bu sonuçla birlikte Manchester City, penaltı atışları sonucunda toplamda 6-5 üstünlük sağlayarak UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu. 

Uzatma Dakikaları Kalkıyor Mu? 

UEFA, yakın bir gelecekte maçlardaki uzatma dakikalarını kaldırarak doğrudan penaltı atışlarına geçeceği öne sürülüyor. 

Editör: Öznur Tekeli