Gelişen teknoloji ile birlikte günümüz cep telefonları, genellikle büyük ekranlı, incelikleri ve yüksek çözünürlüklü kameralarıyla dikkat çekiyor ve dokunmatik panel teknolojisine sahip olmaları alışılagelmiş bir durum haline geldi. Pek çok akıllı telefon üreticisi, rekabeti kızıştırarak "en iyisini yapma" yarışına girmiş durumda. Ancak Nokia, sıra dışı bir hamle ile bu trende farklı bir bakış açısı getiriyor. 

HMD Global, Finlandiya merkezli üretici, nostalji dolu bir hamle yaparak kullanıcıların beğenisine iki yeni tuşlu telefonu sundu. Evet, doğru okudunuz. Bir zamanlar en dayanıklı tuşlu telefonları üreten Nokia, günümüzde bu tür cihazların neredeyse unutulduğu bir dönemde, kullanıcılarını 90'lı yıllara götürecek olan "Nokia 130" ve "Nokia 150" modellerini piyasaya sürdü. 

Günümüzde standart hale gelen birçok özelliği barındırmayan Nokia 130 ve 150 telefonlar küçük ekranları, düşük çözünürlüklü kameraları ve 3,5mm kulaklık girişi gibi özellikleriyle ön plana çıkıyor. En belirgin özellikleri ise 1 ayı bulan muazzam bekleme süresine sahip olan dayanıklı bataryalarıdır. 

Nokia 130 ve 150 Özellikleri 

Serinin en üst modeli olan Nokia 150 ile kullanıcıların dikkatini çekiyor. Bu telefon, 2,4 inç boyutunda QVGA ekranı, güçlü 1,450 mAh kapasiteli çıkarılabilir bataryası, FM radyosu, kulaklık girişi ve microSD kart desteği gibi özellikleriyle öne çıkıyor. Kullanıcılarına pratik bir deneyim sunan Nokia 150, arkasında 0,3 Megapiksel VGA kamera bulunuyor. 

Nokia 130, serinin diğer modeli Nokia 150 ile benzer boyutlara sahip olan ve çıkarılabilir pil ile güçlendirilmiş. Farklı olarak, bu modelde kamera bulunmuyor. Her iki telefon da IP52 dayanıklılık sertifikasına sahip, böylece günlük kullanımda daha fazla koruma sağlıyorlar. Ayrıca, 12 tuştan oluşan bir tuş takımı ve kullanımı kolaylaştırmak için tasarlanmış bir gezinme düğmesi de bu telefonların diğer detayları arasında yer alıyor. 

Snake Oyunu Unutulmadı  

Nokia, özel olarak geliştirdiği yazılımla çalışan Nokia 150 ve 130 modellerine, nostaljik bir dokunuş ekliyor. Kullanıcıların gönlünde taht kuran efsanevi "Snake" (Yılan) oyununun, bu telefonlarda yenilenmiş bir sürümü bulunuyor. 

Nokia 130 ve 150 modellerinin, ilk olarak yurt dışındaki pazarlarda satışa sunulacağı açıklandı. Ancak, Türkiye ve diğer pazarlardaki satış durumu ve gelme zamanı hakkında net bir bilgi henüz yok. 

Editör: Öznur Tekeli