Real Madrid'in savunma oyuncusu Eder Militao'nun sol diz ön çapraz bağında kopma tespit edildiği ve en az 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Bu, son dönemde yaşanan üçüncü önemli sakatlık oldu, Arda Güler ve Thibaut Courtois'in ardından. 

Real Madrid, Carlo Ancelotti'nin yönetiminde sezona umutlu başlamış, Athletic Bilbao karşısında Rodrygo'nun 28. dakikada ve yeni transfer Jude Bellingham'ın 36. dakikada attığı gollerle 2-0'lık galibiyet elde etmişti. Ancak, galibiyetin ardından gelen sakatlık haberleri, takımın gelecek maçlarını zorlayacak gibi görünüyor. 

Militao'nun sakatlığı, maçın ilk yarısında kendi yarı alanında rakibiyle girdiği ikili mücadele sırasında yaşandı. Sol ayağı çimenlere takılan oyuncu, sakatlık sonrasında Bilbao taraftarlarının bile alkışladığı bir şekilde kenara gelmek zorunda kaldı. Real Madrid'den yapılan açıklamada, 25 yaşındaki oyuncunun sol diz ön çapraz bağının koptuğu ve ameliyat olacağı belirtildi. Eder Militao'nun en az 6 ay boyunca sahalardan uzak kalması bekleniyor. 

Militao'nun sakatlığı, Arda Güler ve Thibaut Courtois'in sakatlık haberlerinin ardından takımın savunma hattının ciddi bir sıkıntı yaşayabileceği ihtimalini gündeme getiriyor. 

Editör: Öznur Tekeli