Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Çöl, yaklaşan Sandıklı Termal Turizm Festivali kapsamında şarkıcı Gökçe'nin 11 Ağustos'ta sahne alacağı konseri iptal ettiğini duyurdu. Başkan Çöl, konserin iptaline sebep olarak Gökçe'nin 'Onur Haftası'na destek verdiği ve "İsteyen istediğini sever, aşk aşktır. Love is love" şeklindeki mesajını gösterdi. 

Çöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sandıklı’mızın ve Aziz Milletimizin dikkatine; 11 Ağustos 2023'te planladığımız organizasyon, bizzat yaptığım incelemeler neticesinde davetli sanatçının LGBT+ desteği içeren ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı iftiraya varan paylaşımları nedeniyle iptal edilmiştir. Her zaman dediğimiz gibi, biz bu ülkenin evladıyız." ifadelerini kullandı. 

Başkan Çöl, ayrıca, "Ne Sayın Cumhurbaşkanımıza ne de kutsal değerlerimize zarar veren hiç kimseyi kabul etmedik, etmeyiz! Bırakın bu içerikleri paylaşanların Sandıklı’da sahneye çıkmasını, ilçemiz sınırlarından giremez! Aziz milletimize arz ederim!" şeklinde bir açıklama da yaptı. 

Konuyla ilgili ayrıca bir basın açıklaması yapan Çöl, "Sandıklı’mızda Turizm Festivali gelenek halinde devam ediyor. Biz de özellikle gurbetçilerimizin Sandıklı’ya geldiği ağustos ayı içerisinde onları ağırlamak mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii ki bunları organizasyon firmaları ile yapıyoruz. Bu dönem içerisinde de bir sanatçımız ile ilgili programını iptal ettim. Böyle bir yaklaşımı, böyle bir düşüncesi olan, Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren mesajlar yayımlayan bir kişinin, LGBT+ haklarını destekleyen birisinin bizim ilçemizde bırakın sahneye çıkmayı, 'Sandıklı'ya giremez' diye bir ifade kullandım." şeklinde konuştu. 

Başkan Çöl, açıklamasının devamında, "Sandıklı Belediyemizin yapmış olduğu programlara kesinlikle katılamaz. Böyle bir program içinde bulunamaz anlamındadır. Sandıklı, Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesidir ve Antalya, İstanbul, Bursa, Denizli, Muğla gibi bölgeleri birbirine bağlayan ciddi bir yol güzergahında bulunmaktadır. Ancak bu vesileyle yoldan geçen herkesin kimliğini kontrol etmediğimizi belirtmek isterim. Bizim etkinliklerimizde böyle bir düşünceye sahip insanlar bulunmadı, bulunmaz, bulunmayacaktır. Bu konuyu açık ve net bir ifade ile dile getirmek istiyorum." dedi.

Editör: Öznur Tekeli