Tehditleri atan şüpheli, Baladın'ın oynadığı takımın yer aldığı şirket binasına zorla girmeye çalıştığı öne sürüldü. Hande Baladın, can güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade ederek şüphelinin cezalandırılmasını talep etti. 

Geçtiğimiz günlerde 2023 FIVB Milletler Ligi'nde şampiyonluk yaşayan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın parlayan yıldızı Hande Baladın, sosyal medya üzerinden Mustafa N. adlı bir kullanıcının kendisine yönelik tehdit içerikli paylaşımlar yaptığını belirtti. İddiaya göre, Baladın'a ve oynadığı Eczacıbaşı Dynavit takımına yönelik tehditlerin yanı sıra sponsor firmaya da saldırılar düzenleyen şüphelinin mesajları endişe verici boyutlara ulaştı. 

Mustafa N, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, "Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben bunu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı...", "Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor. Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok" şeklinde şok edici ifadeler kullandı. 

Hande Baladın Suç Duyurusunda Bulundu 

Bu tehditler sonrasında can güvenliği tehlikeye giren Hande Baladın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmak üzere başvurdu. Savcılığa gelerek ifade veren Baladın, şüphelinin cezalandırılmasını ve hukuki işlem başlatılmasını talep etti. Aynı zamanda şüphelinin emniyet tarafından adres araştırmasının da sürdüğü öğrenildi. 

Hande Baladın'ın avukatı Efe Oğuz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Müvekkilim Hande Baladın'a sosyal medya aracılığıyla yapılan taciz ve tehdit içerikli mesaj ve ses kayıtları, müvekkilimi korku ve endişe yaşamasına neden olmuştur. Aynı şahıs, müvekkilimin spor takımının ve sponsor şirketinin yer aldığı binaya zorla girmeye çalışarak aleni şekilde rahatsızlık yaratmıştır. Şüpheli hem müvekkilimin hem de sponsor şirket çalışanlarının can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmüştür. Bu nedenle Türk yargı ve emniyetine güvenimiz sonsuzdur. Savcılık ve emniyet tarafından yapılan tüm işlemlerin özenle takip edileceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Editör: Öznur Tekeli