Geçtiğimiz sezon Atalanta'da başarılı bir performans sergileyen ve adını duyuran Merih Demiral, şimdi transfer spekülasyonlarının odağında. İtalyan kulübü Atalanta'da geleceği hala netlik kazanmayan genç stoper için Türkiye'nin önde gelen kulüpleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ilgilendiği iddia edilmişti.  

Galatasaray cephesinde, Victor Nelsson'un takımdan ayrılma olasılığı göz önünde bulundurularak Merih Demiral'ın yakından takip edildiği belirtilmişti. Fenerbahçe ise tecrübeli futbolcu için kiralama formülünü devreye sokabileceği şeklinde gelen haberlerle gündeme gelmişti. 

Geçen sezon Atalanta'ya 5 milyon Euro kiralama bedeliyle transfer olan Merih Demiral, başarılı performansının ardından sezon başında 20 milyon Euro bonservis bedeliyle tam anlamıyla Atalanta'nın oyuncusu olmuştu. 

Serie A'da geçtiğimiz sezon 28 maçta sahaya çıkan Milli futbolcunun, takımıyla olan sözleşmesinin 3 yıl daha devam ediyor. 

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun aktardığı habere göre Merih Demiral, Atalanta'dan ayrılmayı planlıyor ve kariyerine daha üst seviyede bir kulüpte devam etmek istiyor. 

Editör: Öznur Tekeli