Hanımlar için

Abone Ol
Dünyayı değiştirecek hanımlara , barış medeniyetlerini kalplerden inşaya başlayacak ve sınırların öte tarafına geçirebilecek kadar güçlü hanımlara , hayanın yüzlerine yakıştığı uzaklardan fark edilen ; sadakati ellerine senet yapmış , duaları dillerinde melodi kazanmış , hayatlarını bir kelimeye bağışlamış hanımlara ..

O kelimenin ‘anne’ olduğu çocuk yüreklerden sevgilerle ..

Anlamını Müslümanlar için yitirmiş dünyanın üzerine yeniden çiçek bahçeleri oluşturacak , güneşin ışığını herkese eşit yansıtacak bir gücü kurgulayacak , saadeti yeniden insanlığa öğretecek ve barış için herşeyinden vazgeçecek annelere ..

Cennetin ayaklarına serildiği o hanımlara , annelere ..

Doğusu batısı olmayan anneler , engel tanımayan , haksızlığa her durumda karşı çıkan , zulme hayır , eziyete hayır , haksızlığa ve kıyıcılığa hayır diyecek , seslerini yükselterek her şeyi değiştirebilecek annelere ..

O annelere bir şey söylesem ? Onlardan bir şey istesem ? Onlardan dünyadaki zulme karşı çıkmalarını istesem ? Bir diktatörü hatta görünmeyen binlerce , onbinlerce , yüzbinlerce diktatörü şikayet etsem ? Yalnızca sizler başarabilirsiniz desem barışı yeniden ?

Dinleyen olur mu ki beni ? Duyan olur mu kalbimin sesini ?

Müslümanlara el uzatsa mesela bir batılı anne , tıpkı buldozerin önünde can veren Rachel Corrıe gibi hem de anne olmadan ..

Elbette ki var dünyaya kin ve nefret saçan hem de bunu silahla yapan insanlarında anneleri , elbette ki var Müslümanları öldüren ordu liderlerinin anneleri ve elbette ki var çocukları katledenlerin anneleri . Dikkat edin lütfen çocuklar dedim , Müslüman çocuklar demedim . Çünkü zaten çocuk olmaları yeter ; masum olduklarını kanıtlamaya lüzum yok ki .

İşte o anneler çıksa ve dese ki dünyadaki bu zulüm bitsin, biter belki de . Yada keşke ilk başta deselerdi ; bugün dünyaya silahlarıyla , bombalarıyla nefret saçan insanlara dünya kavga yeri değil kimseyi incitmeden oynayın .Kimse kimsenin hakkını gasp edemez herkesin yaşamaya hakkı var birbirinizi incitmeyin . Bu dünya herkese yetecek kadar büyük tartışmayın . Hesap veremeyeceğiniz işler yapmayın , paylaşmayı bilin , oyuncak için kavga etmeyin deselermiş keşke .

İnanın eğer anneler gönülleriyle girselermiş bu işe dünya ne güzel bir yer olurmuş . Bilselermiş çocuk yetiştirmeyi ölmezmiş çocuklar . Ve bilselermiş hayat kavga etmeye değmeyecek kadar kısa o zaman belki de hiç çıkarmazlarmış bu ringe zalim büyüttükleri evlatlarını .

Yinede geç değil , duysalar anneler ; hala vakit var . Dua ile ..

Yukarıdaki yazı dünya üzerindeki zalim diktatörlerin annelerine ve yavrularının ölümüne şahit olan masum çocukların annelerine yazılmıştır .