Avea, TTNET ve Türk Telekom markaları  'Türk Telekom' tek markası altında bir araya geldi. Daha önce, TTNET, AVEA ve Türk Telekom ayrı Tüzel Kişiliklere sahip firmalardı. Bu firmaların tek çatı altında birleşme ile ilgili yapılan açıklamada;
"Türkiye’nin entegre telekomünikasyon grubu olarak; mobil, internet, ev telefonu ve kurumsal servisler alanında hizmet veren Avea, TTNET ve Türk Telekom markalarını, “Türk Telekom” tek markası altında bir araya getirdik.

Marka birleşmesi ile tüzel kişilikler korunarak Avea ve TTNET markaları Türk Telekom olarak güncellendi. Kullanmakta olduğunuz tarife, paket, kampanya veya katma değerli servislerinizin isimleri güncellenebilecek olup bu güncelleme ile fiyat, içerik ve mevcut haklarınızda değişiklik olmayacaktır. Aynı şekilde ödeme tarihleri, kanalları ve talimatlarınız değişmeyecektir.

Bu büyük marka birleşmesi ile Türk Telekom’un logosu ve marka kimliği de yenilendi." 
denilmişti.

Kurumsal olarak yapılan doğru olduğu belirtilirken, müşteri hizmetleri ekranlarına aktarılan bilgilerin karışıklığa sebep olduğu vatandaşların şikayetleri ile ortaya çıktı. 

Malatyada yaşayan TTNET müşterisi, 444 0 375 nolu Turk Telekom Destek hattından gelen telefona cevap vermesiyle traji komik bir müşteri hizmetleri vakası meydana geldi. Müşteri Hizmetleri yetkilisi aradığı müşteriye hat sahibiyle görüşebilirmiyim? şeklindeki sorusuyla konuşmaya başladı. Müşteri Adını Soyadını Söyleyip hattın kendisine ait olduğunu ilettiğine hayır bu hat şu kişiye ait görünüyor şeklinde tepkisini gördü. Devamında ise ısararla hat sahibini telefona verirmisiniz? dedi. İşin Trajik kısmı ise burada başlıyordu. Müşterinin Babası 10 yıl önce vefat etmişti. Telefon hattı ve internet hattıda doğal olarak babası adınaydı. Babasının vefatıyla hatları üzerine almıştı. Türk Telekomda, hem telefon hemde internet işlemlerini yaptırmıştı. 10 yıl boyunca interneti kendi adına alan müşteri, Türk Telekom Müşteri Hizmetleri yetkilisinin ısrarla hat size ait değil demesi ile birlikte Türk Telekomun Birleşmesinin Müşteri Hizmetlerine yaramadığı ortaya çıkmış oldu.

* Türk Telekom, TTNET ve Avea birleşme aşamasında Müşteri hizmetlerini birleştirirken Geçerli Müşteri sözleşmeşlerini dikkate almadımı?
* Aile fertleri arasındaki devir işlemleri harici, hattını  kapatan ve sonrada yeni hattı alanlarda bu mağduriyetleri yaşayacaklar mı?

Bu birleşmenin sancılarını yıllarca Müşterilermi çekecek? dersiniz.

Haber: Hasan YAĞMUR