TEKNOLOJİ

Google Android Cihazlarda Karekod Okumayı Kolaylaştıracak Özelliği Test Ediyor

Google, Android telefonlarda QR kod okuma işlemini kolaylaştırmak için yeni bir özellik üzerinde test yapıyor. Bu güncelleme sayesinde uzaktaki QR kodları daha rahat bir şekilde okunabilecek.

Abone Ol

Google, akıllı telefonlarda uzaktaki karekodları algılamada yaşanan zorlukları çözmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Android telefon kullanıcıları artık QR kodları okutmak için karekoda çok yakın olmak zorunda kalmayacaklar. Google'ın geliştirdiği bu yeni özellik sayesinde, uzaktaki QR kodları oldukça rahat bir şekilde okuyabilecekler.

Otomatik Yakınlaştırma Özelliği Geliyor

Android telefonlar için Google, yeni bir QR kod tarayıcı geliştiriyor. Bu özellik sayesinde cihazlar, QR kodlarını otomatik olarak algılayacak ve yakınlaştırarak okuyabilecek.

Ancak şu an için kullanılabilir değil; fakat Google, geliştiriciler için en son API'lerinde bu özelliği sunmaya başladı. Bu API, cihazdaki makine öğrenimini kullanarak QR kodlarını algılayacak ve sadece barkod bilgilerini işleyerek kullanıcı gizliliğini koruyacak şekilde tasarlanmış.

Android 13 ve daha yeni sürümlü telefonlarda yeni otomatik yakınlaştırma işlevi kullanılabilecek. Ancak, bu yeni özelliğin, düşük donanımlı giriş seviye Android telefonlarda ne kadar etkili olacağı henüz netlik kazanmamış durumda. Google, kendi telefonları dışındaki modellere ne zaman geleceği konusunda da henüz bir bilgi paylaşmadı.