İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo'nun son iki resmi maçta kadroya alınmamasının ardından Juventus ile görüştüğü öğrenildi. Sol ayaklı sağ açık Tete'nin transferinin ardından Zaniolo ile yolların ayrılacağı belirtiliyor. Bu sezonki resmi maçlarda sınırlı süre alan 24 yaşındaki yıldızın, Juventus'a transfer olması bekleniyor. 

Hafif bir sakatlık nedeniyle Zalgiris rövanş maçının kadrosundan çıkarılan ve Olimpija maçına götürülmeyen Zaniolo'nun, siyah-beyazlı İtalyan devi Juventus ile görüştüğü belirtiliyor. Juventus'un UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle 35 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini karşılamak istemediği iddia edilse de yakın kaynaklar, teklifin bonuslarla birlikte 30 milyon Euro'ya yakın olduğunu aktarıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Roma'dan 15 milyon Euro'ya transfer edilen Zaniolo'nun satışından elde edilecek gelir, Galatasaray'ın yeni transfer planlarını desteklemek için kullanılacak. 

Bu transfer geliriyle Galatasaray, orta saha için harekete geçmeyi planlıyor. Özellikle 8 veya 10 numara pozisyonlarına takviye yapmayı hedefleyen sarı-kırmızılı ekip, sezon sonunda ayrılacak olan Mertens'in yerini doldurmak istiyor. Tete'nin kanatlardaki etkinliği göz önünde bulundurularak kanat pozisyonunda bir sıkıntının olmadığı düşünülüyor. Ancak Rashica'nın durumu belirsizliğini koruyor. 

Galatasaray'ın 10 numara pozisyonu için düşündüğü isimler arasında Joao Felix veya Griezmann gibi dünya çapında ünlü bir oyuncunun transferi öne çıkıyor. Ayrıca, Oliveira'nın yerine yeni bir 8 numara transferi de gündemde. Bu bağlamda Paredes, Fred ve Ndombele gibi adaylar düşünülüyor. 

Editör: Öznur Tekeli