KÜLTÜR-SANAT

Dünya Vatandaşı Robot Sophia Mevzular Açık Mikrofon'a Konuk Oluyor

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan Sophia'nın, yakında Babala TV'nin sevilen programı "Mevzular Açık Mikrofon"da yer alacağını açıkladı. 

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde siyasileri ağırlayarak dikkatleri üzerine çeken Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, sevilen programı "Mevzular Açık Mikrofon"un yeniden başlayacağını duyurdu. 

Oğuzhan Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mevzular Açık Mikrofon" programının ilk üç bölümünden bahsetti. Üçüncü bölümde dünyada vatandaşlığa kabul edilen ilk robot olan Sophia’nın konuk olacağını söyledi. 

Oğuzhan Uğur’un Konuğunun Sophia Olacağını Açıkladığı Paylaşımı: 

"Mevzular Açık Mikrofon" başlıyor fakat ilk üç bölüm için hazırlanan afişlerin hiçbirinden memnun kalmadı = (Eğer aranızda afiş yapma konusunda yetenekli kişiler varsa, yardımını bekliyoruz. Afiş yapabilir misiniz? Paylaştığımız boş afiş üzerinden ilerleyebilirsiniz? 

Programın birinci bölümünde, mülteci meselesi ele alınacak. Sığınmacı karşıtı görüşlere sahip gazeteciler, Zafer Partisi temsilcileri ve sığınmacı haklarını savunan Suriyeli dernek temsilcileri bir araya gelecek. 

İkinci bölümde odak noktamız ekonomi olacak. Alanında uzman ekonomi profesörleri ve finans uzmanları, salonda bulunan gençlerin sorularını yanıtlayacaklar. 

Üçüncü bölüm ise kişisel favorim: Dünyaca ünlü yapay zekâ robotu Sophia'yı konuk ediyoruz. Bu bölümde ona sormak istediğimiz her şeyi sorma fırsatına sahibiz.-) 

Afişlerin onaylanmasıyla birlikte katılım paylaşımını gerçekleştireceğiz. 

Not: Kullandığımız afişlerin ücreti kesinlikle ödenmiş olacak.