Google, popüler masaüstü web tarayıcısı Chrome'a hızlı bir şekilde videodan ekran görüntüsü alma işlemini sağlayan yeni bir seçenek ekledi. Yeni özellik, Chrome'un 116 sürümünde kullanılabilir hale geldi ve kullanıcıların yüksek kalitede bir video karesini kırpma işlemi yapmadan kolayca kopyalamalarına imkân tanıyor. 

Google Chrome tarayıcısında videolardan görsel kaydetme işlemi artık çok daha basit. Tek yapmanız gereken videoyu duraklatmak ve sağ tıklamak, ardından da "Video karesini kopyala" seçeneğine tıklamak. Ancak bu seçenek, sağ tıklamanın engellendiği sitelerde maalesef kullanılamıyor. Bu özellik ayrıca videodan alınan görüntüyü panoya kopyalıyor ve videonun orijinal çözünürlüğünü koruyor. Yani, videonun kalitesinden ödün vermeden hızlıca ekran görüntüsü alabilirsiniz. 

Kullanıcılar artık YouTube veya diğer sitelerdeki videolardan görsel almak için üçüncü parti uygulamalara ihtiyaç duymayacaklar. Google, bu özelliğin kullanıma sunulduğunu açıklasa da Chrome'un 116 sürümü henüz herkes tarafından erişilebilir değil.

Editör: Öznur Tekeli