Super Cup’ta mücadele eden A Milli Basketbol Takımı, hazırlık turnuvasının ilk maçında Polonya’ya 83-73’lük skorla mağlup oldu.
Almanya’nın Hamburg şehrinde düzenlenen Super Cup’ta mücadele eden A Milli Takım, hazırlık turnuvasının ilk maçında Polonya’ya 83-73’lük skorla mağlup oldu. Ay-yıldızlılar yarın TSİ 19:15’te Letonya ile karşılaşacak.

Karşılaşmaya Ersan İlyasova, Cedi Osman, Ali Muhammed, Sinan Güler ve Semih Erden beşi ile başlayan Milliler, mücadeledeki ilk basketini Ali Muhammed’in üçlüğü ile buldu. İlk çeyreğin bitimine 3 dakika kala Ay-yıldızlı ekip, Ali Muhammed’in üçlüğü ile 21-19 öne geçti. Bu basket Ali’nin 15. sayısı oldu. Milliler ilk 10 dakikayı 23-21 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iyi bir başlangıç yapan ay-yıldızlılar, ilk 2 dakikaya 4-0’lık seri ile başlarken, Melih Mahmutoğlu ve Ali Muhammed’in üçlükleri ikinci çeyreğin son bölümlerinde farkı 6 sayıya çıkardı. Bu çeyrekte Ali Muhammed’e skor desteği Melih’ten geldi. Melih Mahmutoğlu 7 sayıya ulaştı. Ay-yıldızlılar soyunma odasına 39-35’lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyreğin ilk 3 dakikalık diliminde fark 2 sayıya kadar düştü. Ay-yıldızlılar Barış Hersek’ten gelen üçlükle Polonya karşısında farkı 7 sayıya kadar çıkardı. A Milli Takım üçüncü çeyreği 58-56 üstün bitirdi. Son çeyrekte milli takımda Kartal Özmızrak da süre almaya başladı. Karşılaşmanın son 6 dakikasına girilirken Cedi Osman bir sakatlık yaşadı. Ay-yıldızlılar karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala skorda geriye düştü. Son bölümlerde Polonya, milliler karşısında farkı açtı ve mücadeleden 83-73 mağlup ayrıldı.
(İHA)