Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü yapan Slaven Bilic yapılacak olan Kasımpaşa maçı öncesinde çok özel açıklamalarda bulundu. Bilic açıklamalarında maç için ip uçları verdi. Kasımpaşa maçı için umutlu olan Bilic maçı alacakları konusunda da kendinden emin konuştu. Cezalı oyuncuların da olduğundan bahseden Bilic, bu maçta oynayamayacak olan Sivok hakkında üzgün olduğunu belirtti. Aynı şekilde bu maçta oynamayacak olan Tolga'nın da sakatlığının sürdüğünü belirtti. Her ne kadar kadroda eksiklikler olsa da çok sağlam bir şekilde oyuncuların sahada ter dökeceğini belirtti. Beşiktaş'ın eski ve köklü gücüne güvenen Bilic, bu maçtan ümitli. Kendi takımı haricinde karşı takımda da güçlü oyuncuların olduğundan bahseden Bilic, Kasımpaşa'da yalnızca Donk olmadığını söyledi. Bu maçta Donk oynamayacak fakat güçlü oyuncular Kasımpaşa'da da bulunuyor. Bunlardan bahseden Bilic, zorlu bir maçın kendilerini beklediğini belirtti.

Bilic aynı zamanda sezon boyu gördükleri kırmızı kart için de açıklamalarda bulundu. Kırmızı kartı 4 kez gören takım için savunma yapan Bilic, oyuncu hatalarından dolayı böyle olayların olası olduğunu söyledi.

Beşiktaş’ın kirli bir takım olmadığından sürekli bahseden Bilic, hakemlere de gönderme yaptı. Çok kolay kart gösterdiklerini iddia eden Bilic, bazı maçlarda rakip takımla aralarındaki farka rağmen daha fazla kart gördükleri iddiasında bulundu. Futbol bahislerinizi bu yönleri dikkate alarak değerlendirin. Hakemlere göndermelerini yaparken onların çok aceleci olduklarından da bahseden Bilic konuşmasına daha fazla hakemlerden bahsederek devam etmek istemedi. Bunun ardından pozisyonlardan bahseden Slaven Bilic, maç için gayet olumlu düşünüyor. Bilic kısıtlı kadroyla oynayacaklarından bahsederken bazen motivasyon düşüren olayların olduğunu da dile getirdi. Takımın ruh yapısını her zaman en üstte tutmanın zorluklarını anlattı. Beşiktaş’ın oyuncu kadrosundan riskli diye bahseden Bilic, oyuncuların sakatlandığı dönemlerde motivasyonu toplamanın zorluğundan söz etti. Zor olan motivasyonun da olumlu etkiler yaratmasından bahseden Bilic, bu moral bozukluğunun tersine dönüp tempo yaratmasını bekliyor. 



Slaven Bilic, Türkiye'de ve Avrupa'da Beşiktaş'ın farklı olarak sahaya çıkmadığını söylüyor. Yurtdışındaki maçların da iyi ortamlarda oynandığından bahseden Bilic, aynı zamanda iyi oynamanın iyi ortamlarda bulunmaktan geldiğini de dile getirdi.  Türkiye'deki şartlar için olumlu konuşmayan Bilic, burada oynanan futbol için motive edici olmayan durumların olmasından söz etti. Bilic, Türkiye şartlarından şikayetçi olduğunu her seferinde dile getirirken, motivasyonun aslında çok önemli olduğunu da böylece belirtti. Kasımpaşa maçı öncesinde konuşma yapan Slaven Bilic, bu maç için umutlu olduklarını ve maçı almak için ter dökeceklerini söyledi. Sahada iyi bir performansla oynayacak olan takım için çalışmaların son derece olumlu devam ettiğini de söyledi.