Müzisyen Bülent Ortaçgil, 24 Haziran seçimlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 civarında oy aldığını belirterek "Muhalefet bunu kabul etmeli." deyip "birlikte yaşamayı öğrenme" çağrısı yaptı.

Bir gazeteye verdiği röportajın yayımlanmasının akabinde eleştiri oklarının hedefi olan Ortaçgil, sosyal medya gündeminin en çok konuşulan konularından biri haline geldi.

24 Haziran seçimlerinden çıkan sonuca saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Ortaçgil, "Oy olarak da baktığımız zaman yüzde 52'yi yok mu sayacaksınız? Başkan yüzde 52 civarında oy alarak seçilmiş. Muhalefet bunu kabul etmeli." ifadelerini kullanınca, sosyal medyadaki kara kalemşorların lincine maruz kaldı.

Verdiği röportajda FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Ortaçgil, "Yaşananlar çok korkunçtu. Ben hayatım boyunca darbelerin her türlüsüne karşı olmuş biriyim. 15 Temmuz'da darbe girişimini durdurmak için yüzlerce insanımız öldü. Çok büyük bir felaketti o gece yaşananlar. Darbenin iyisi kötüsü olmaz." sözlerine yer verdi.

İşte röportajında milletin iradesine, sandığa ve demokrasiye saygı çağrısının yanı sıra "birlikte yaşama" vurgusundan başka bir şey söylemeyen Ortaçgil'e gelen tepkiler:

 star.com.tr