KPSS sonuçlarının açıklanacağı yeni tarih belli oldu! Günümüz modern Türkiye’sinde devlet dairelerinde görev almak isteyen vatandaşların öncelikli olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılmaları gereklilik arz ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de binlerce yeni devlet memuru ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılarak belirlenen düzeyde KPSS puanı alabilmek için ter döküyor. 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirildi. Şimdilerde binlerce yeni devlet memuru için 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması büyük bir heyecan ve merak ile bekleniyor. Adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans düzeyinde almış oldukları KPSS puanının kaç olduğunu öğrenerek, ilgili devlet dairelerine başvuru işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilecek.


Ancak bunun için memur adaylarının, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının kamuoyu ile paylaşılmasından son derece başvuruda bulunabilecek. Son yıllarda sonuç açıklamaları yönünden rekor kırmakta olan ÖSYM’nin modern teknolojiyi en etkin şekilde kullanıyor olması ve bu doğrultuda önemli çalışmalar gerçekleştiriyor olması dolayısı ile geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin olarak 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 9 haziranda gerçekleştirileceği tahmin ediliyordu. Ancak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir son dakika açıklaması ile birlikte memur adayları KPSS sonuçları açıklamasını 14 Temmuz tarihine kadar beklemek durumunda kalacak.

ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklamasındaki bu ertelemenin ana nedeni önceki KPSS puanlarının uygulanması ve buna ilişkin atamaların bu süreç içerisinde tamamlanmasıdır. Bu yüzden memur adayları KPSS puanlarını öğrenebilecekleri KPSS sonuçları açıklamasını ancak 14 temmuz tarihinde öğrenebilecek. Türkiye’de 1994 yılından bu yana uygulanan ve ilerleyen süreç içerisinde isim değişikliğine uğrayan ve günümüz modern Türkiye’sinde Kamu Personeli Seçme Sınavı olarak uygulanmakta olan bu sınav ile birlikte artık vatandaşların devlet dairelerinde başvuru yaparken, puanları üzerinden en ideal pozisyona başvuruda bulunabilme ve eşit uygulamalar sayesinde hakkı olan pozisyonda görev alabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu kapsamda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Türkiye’deki tüm devlet kurumlarına personel alımı gerçekleştirildiğin ve farklı kademe ve seviyelerde pozisyonlar bulunduğundan vatandaşın eğitim durumuna yönelik olarak 2 farklı oturumda Kamu Personeli Seçme Sınavı uygulanıyor.

Buna göre Türkiye’de ÖSYM tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumları KPSS A ve KPSS B şeklinde uygulanmaktadır. Lisans eğitimi almış veya lisans eğitimini tamamlaması kesin olan vatandaşlar lisans düzeyde KPSS’ye katılabilme hakkına sahip olabiliyor. Bu kapsamda ise ortaöğretim mezunu olan vatandaşlar ise ortaöğretim düzeyi KPSS’ ye katılabilme hakkına sahip olabiliyor. 2016 yılı lisans düzeyinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ilişkin olarak binlerce yeni memur adayının büyük bir merak ile bekledikleri KPSS sonuçları açıklaması ise henüz gerçekleştirilmedi.