Gelişen zaman ile birlikte insanlar ve ülkeler de gelişmekte ve yeniliklere ayak uydurulmaktadır. Sanayi, endüstri, eğitim ve turizm alanlarında pek çok yenilikler hem ülke ekonomisini rahatlatmakta hem de insan yaşamını ileriye götürmektedir. Dünya dili olarak bilinen İngilizcenin önemi de bu yenilikler ile gelmektedir. Okullar haricinde açılan İngilizce Kursları kişilere teori bilgilerin yanı sıra pratik bilgiler de vermektedir. Okullarda da artık daha ilkokuldan başlayan İngilizce dersler olmakta ve bu dersler lise son sınıfa kadar devam etmektedir. Temel bilgilerin öğrenilmesi ile kurslarda alınan eğitimler ile pekiştirmek daha kolay olmakta ve zaman içinde önemli olan sadece pratik yapmak olmaktadır. Bir dil konuşularak öğrenilmekte konuşulmaya ve zaman ayrılmayan dil süreç içerisinde unutulmaktadır. Öğrenilen bilgilerin her zaman geliştirilmesi ve üzerine yeni bilgiler eklenmesi gerekmektedir. Günümüzde artık hangi sektör de çalışılır ise çalışılsın İngilizce bilgisi eğitimden sonra bakılan ikinci kıstas olmaktadır.

Dünya üzerinde yaşayan milyonlarca insan birbirleri ile anlaşmak için anadillerini kullansalar da yabancı biri ile konuşur iken veya yabancı bir ülkede bulundukları zaman ortak dil kullanılmaktadır. Evrensel dil, ortak dil veya anlaşma dili olarak bilinen İngilizce; Amerika, Kanada veya İngiltere gibi dev ülkelerin hem anadili hem de resmi dili olması haricinde tüm dünya üzerinde yaşayan insanların da anlaşma dili görevini üstlenmektedir. Bu neden ile çağımızda İngilizcenin önemi yadsınmamakta ve herkes tarafından kıymeti anlaşılmaktadır. Yabancı dil eğitimi de bu sebep ile küçük yaşlardan başlanmakta ve okullarda yerini almaktadır. Temel eğitim ile desteklendikten sonra gidilen kurslar ile kişi daha çok dil bilgisi ve kelime öğrenmektedir. Öğrenilen tüm bu bilgiler
ingilizce pratik cümleler ile harmanlandıkça kişinin aklında da ezberden ziyade bilgi olarak kalmakta ve farklı kelimeler ile de yeni cümleler kurabilmektedir. Yabancı dili geliştirmek için kelime haznesinin gelişmesi gerekmektedir. Bunun için kurslar haricinde kişinin kendi kendine de yapabileceği şeyler bulunmaktadır. Yabancı müzik dinlemek, kitap veya dergi okumak ve film izlemek kişinin hem kulak kapasitesini arttıran hem de yeni kelimeler öğrenmesini sağlayan aktiviteler olmaktadır.

Her gelişime ve yeniliğe açık olmakta her zaman fayda bulunmaktadır. İnsanlar ve ülkeler bu yeniliklere ayak uydurabildikçe gelişimini tamamlamakta ve daha güzel şeyler yaşanmaktadır. İthalat, ihracat, sanayi, endüstri ve turizmde yenilikler ile İngilizce artık lüksten öte ihtiyaç olmaktadır. Dış ülkeler ile yapılan antlaşmalar, bürokratik ve diplomatik ilişkiler ve gümrük işleri İngilizce ile yapılmakta yazışmalarda veya konuşmalarda İngilizce bilen personel aranmaktadır. Turizmde de kültür gezileri, turistlerin ülkemize gelmesi ile cennet ülkemiz daha da kıymetlenmekte ve yabancı kişiler ile konuşmak için İngilizcenin gereksinimi bu noktada da ortaya çıkmaktadır. Oteller haricinde acentelerde çalışacak ve rehberlik yapacak kişilerde de İngilizce aranmaktadır.